Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

FACTOR CARPET

Οικολογικό Συμπυκνωμένο Υγρό Καθαριστικό-Απορρυπαντικό Υγρό
για Χαλιά, Μοκέτες κ.ά. Υφάσματα και Δέρματα με Πέλος

Κατάλληλο για Οικιακή και για Επαγγελματική Χρήση.

Αυτό το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας ομάδας Ελλήνων ερευνητών. Δεν έχει καμία σήμανση κινδύνων στην ετικέτα του, επειδή είναι εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα, για τις επιφάνειες όπου εφαρμόζεται και για το περιβάλλον (θάλασσα και υδροφόρος ορίζοντας).

Είναι ένα υγρό απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για ταπητοκαθαριστήρια, καθώς επίσης και για οικιακή χρήση, για τον καθαρισμό χαλιών, μοκετών, βελούδινων υφασμάτων και άλλων κλωστοϋφαντουργικών ειδών με μεγάλο βάρος ανά m2 και με πέλος, τα οποία κατά κανόνα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη και επένδυση δαπέδων, επίπλων και τοίχων.

Περιγραφή και Πλεονεκτήματα

 • Το FACTOR CARPET είναι ένα συμπυκνωμένο υγρό καθαρισμού χαλιών νέας τεχνολογίας. Είναι ιδανικό για τοπικό ή γενικό καθαρισμό σε χαλιά, μοκέτες, ταπετσαρίες και καλύμματα σαλονιών και γενικά σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την επένδυση δαπέδων, τοίχων και επίπλων.
 • Εναι κατάλληλο και για οικιακή και για επαγγελματική χρήση.
 • Συγκριτικά με τις σκόνες καθαρισμού έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
  • Χρειάζεται η μισή ποσότητα υλικού για τον καθαρισμό της ίδιας επιφάνειας χαλιών. Είναι, συνεπώς, αρκετά πιο οικονομικό.
  • Καθαρίζει εξαιρετικά, ζωντανεύει τα χρώματα και προσδίδει στιλπνότητα στο πέλος των χαλιών. Το χαλί γίνεται σαν καινούργιο.
  • Χρειάζεται λιγότερο ξέβγαλμα. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία νερού για τους επαγγελματίες του κλάδου.
  • Είναι βιοδιασπώμενο-βιοαποικοδομήσιμο.
 • Δεν ξεβάφει τα χρώματα των χαλιών, και έτσι τα χαλιά και οι μοκέτες δεν ξεθωριάζουν σταδιακά με τα πλυσίματα. Αντίθετα, τα χρώματά τους ζωντανεύουν.
 • Καθώς το χαλί δεν ξεβάφει, τα κρόσια του παραμένουν λευκά. (Για ακόμα καλύτερη λεύκανση στα κρόσια, αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PLEDIN – 5020. Δείτε ξεχωριστή παράγραφο γι’ αυτό το θέμα πιο κάτω.)
 • Καθαρίζει λεκέδες από ούρα και περιττώματα κατοικιδίων, ρύπους από τον δρόμο που μεταφέρονται στο σπίτι από τα παπούτσια, ενώ παράλληλα απολυμαίνει, καθώς σκοτώνει τα βακτήρια που περιέχουν αυτοί οι ρύποι. Έτσι, κάνει τα χαλιά και τις μοκέτες ασφαλή για να παίζουν τα παιδιά επάνω σε αυτά.
 • Δεν είναι καθόλου καυστικό. Συνεπώς, δεν φθείρει τις ίνες.
 • Γενικά, συντηρεί, αναβαθμίζει, φρεσκάρει και επιμηκύνει τον προσδόκιμο χρόνο ζωής των χαλιών και των μοκετών. Περισσότερα
 • Δεν αφήνει τοξικά κατάλοιπα στο πέλος και είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση των χαλιών από μικρά παιδιά (δείτε πιο κάτω τη σχετική παράγραφο).
 • Χρησιμοποιείται με αραίωση περίπου 15% για πολύ βρώμικα χαλιά ή με πολύ μικρότερες αραιώσεις, όταν τα χαλιά δεν είναι τόσο λερωμένα.

Τρόπος χρήσης

 • Για τον τακτικό καθαρισμό αραιώνεται σε νερό σε αναλογία από 1:70 έως 1:50.
 • Για πολύ βρώμικα χαλιά ή μοκέτες κάνουμε μικρότερη αραίωση μέχρι 1:5.
 • Σε σημεία όπου υπάρχουν δύσκολοι ρύποι, εφαρμόστε το τοπικά με ακόμα μικρότερη αραίωση ή χωρίς καθόλου αραίωση.
 • Εφαρμογή με σαμπουανιέρα σε χαλί:
  Παίρνουμε μια ποσότητα διαλύματος FACTOR CARPET, την απλώνουμε πάνω στο χαλί και στη συνέχεια καθαρίζουμε για 5 συνεχόμενα λεπτά με την σαμπουανιέρα. Μετά ξεπλένουμε το χαλί με νερό και, τέλος, το αφήνουμε να στραγγίξει.
 • Εφαρμογή με μηχανή extraction σε χαλί:
  Προσθέτουμε αναραίωτο FACTOR CARPET στο δοχείο και στη συνέχεια τρίβουμε το χαλί επί 5 συνεχόμενα λεπτά. Συλλέγουμε τον αφρό με τη μηχανή απορρόφησης και στη συνέχεια αφήνουμε το χαλί να στεγνώσει.
 • Εφαρμογή σε πλυντήριο χαλιών με δοσομετρική αντλία:
  Ρυθμίζουμε την αντλία στη δοσολογία από 1,5 έως 2%. Θέτουμε σε λειτουργία το πλυντήριο και ακολουθούμε τις οδηγίες που προβλέπει ο κατασκευαστής του πλυντηρίου.
 • Καθαρισμός στο χέρι ή με μηχανές extraction για άλλες εφαρμογές:
  Για την αφαίρεση της βρωμιάς από καναπέδες, πολυθρόνες και άλλα έπιπλα με ύφασμα, ψεκάστε από απόσταση υλικό αραιωμένο ή χωρίς αραίωση. Μετά την εφαρμογή βουρτσίστε. Η αφαίρεση του υλικού γίνεται με αλλεπάλληλες εφαρμογές υγρών πανιών. Τέλος, αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Τα κρόσια των χαλιών

 • Το FACTOR CARPET επιτυγχάνει επίσης άριστη λεύκανση στα κρόσια των χαλιών, τα οποία κιτρινίζουν από την εντατική χρήση ή λερώνονται από χρώμα του χαλιού που ξεβάφει επάνω τους κατά το πλύσιμο ή λεκιάζονται από άλλα είδη ρύπων, οι οποίοι διακρίνονται πολύ περισσότερο επάνω στα λευκά κρόσια από ό,τι στο υπόλοιπο χαλί.
 • Σε περίπτωση που ο καθαρισμός και η λεύκανση των κροσιών δεν έχει γίνει σε απόλυτο βαθμό κατά το πλύσιμο του χαλιού, τότε κάνουμε ειδικά για αυτό το σκοπό μία δεύτερη εφαρμογή του FACTOR CARPET.
 • Για αυτήν την εφαρμογή, αραιώνουμε το FACTOR CARPET σε νερό σε αναλογία 1:10.
 • Αφού κρεμάσουμε το χαλί στην απλώστρα, πλένουμε τα κρόσια με FACTOR CARPET. Θα διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα της λεύκανσης θα είναι άριστο.
 • Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και σε περίπτωση που θέλουμε να αφαιρέσουμε μελάνια ή κιτρινίλες από τα κρόσια.
 • Αν έχουμε χαλιά που έχουν ξεβάψει πάνω στα κρόσια, τότε ψεκάζουμε με FACTOR CARPET στην περιοχή όπου έχει εξαπλωθεί το χρώμα του χαλιού και μετά από 5 λεπτά καθαρίζουμε την ξεβαμμένη επιφάνεια με ένα πανί. Θα διαπιστώσουμε ότι το ξεβαμμένο χρώμα θα έχει αφαιρεθεί.
 • Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιήσει απόλυτα, τότε μπορούμε να καταφύγουμε στη λύση του PLEDIN – 5020, που είναι ένα υλικό ειδικά σχεδιασμένο για τον καθαρισμό και τη λεύκανση των κροσιών. Πάντως, κατά κανόνα το FACTOR CARPET δίνει άριστο αποτέλεσμα η χρήση και δεύτερου υλικού.

Καθαρισμός δερμάτινων ειδών

To FACTOR CARPET είναι επίσης ιδανικό για τον καθαρισμό δερμάτινων ειδών. Ζωντανεύει τα χρώματα, δεν τα ξεβάφει, αναδεικνύει το πέλος. Είναι κατάλληλο και για καστόρια.

Απουσία τοξικών καταλοίπων στις ίνες του πέλους

Το FACTOR CARPET δεν αφήνει τοξικά κατάλοιπα στις ίνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν πρόκειται για επιφάνειες πάνω στις οποίες παίζουν παιδιά (καλύμματα και ταπετσαρίες επίπλων, χαλιά, μοκέτες κτλ.). Τα τοξικά κατάλοιπα των καθαριστικών προϊόντων μπορούν να προκαλέσουν με την εισπνοή ακόμα και ακαριαίο θάνατο σε ένα παιδί, εάν πάθει αλλεργικό σοκ. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με το FACTOR CARPET, το οποίο είναι εντελώς οικολογικό και γι’ αυτό δεν έχει στην ετικέτα του καμία σήμανση κινδύνων.

Διάθεση και σε αραιωμένη μορφή για χρήση από το προσωπικό επιχειρήσεων

Επειδή είναι υπερσυμπυκνωμένο, διατίθεται και σε αραιωμένη μορφή, έτσι ώστε να μη γίνεται περιττή σπατάλη από το προσωπικό των επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ταπητοκαθαριστήρια κ.ά.), το οποίο κατά κανόνα δυσκολεύεται να συνηθίσει στις πολύ μεγάλες αραιώσεις που επιδέχονται τα προϊόντα του συστήματος FACTOR. Στην αραιωμένη μορφή του το προϊόν χρειάζεται τη συνηθισμένη αραίωση που χρειάζονται τα περισσότερα καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα της αγοράς.

Πακέτα προσφορών

Επειδή, όμως, κατά κανόνα οι ανάγκες καθαρισμού είναι μικτές, δηλαδή άλλοτε χρειαζόμαστε υπερσυμπυκνωμένο υλικό για τον καθαρισμό πολύ δύσκολων ρύπων και άλλοτε χρειαζόμαστε λιγότερο ισχυρό και πιο οικονομικό υλικό, υπάρχουν τα λεγόμενα “πακέτα προσφορών”, που περιλαμβάνουν σε διάφορες αναλογίες τις τρεις κατηγορίες υλικών: FACTOR, FACTOR 105 και FACTOR 150. Περισσότερα

Δραστικό ανεξάρτητα από την ποιότητα του νερού

Με το FACTOR CARPET μπορείτε να καθαρίσετε χαλιά, μοκέτες και άλλα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ακόμα και με θαλασσινό νερό. Η καθαριστική δράση του δεν μειώνεται καθόλου, όταν τον νερό περιέχει άλατα και άλλες ουσίες που καθιστούν το νερό ακατάλληλο για πλύσιμο όταν πρόκειται για τα συμβατικά απορρυπαντικά της αγοράς.

Απόσμηση και διάσπαση επικαθίσεων στην αποχέτευση

Τα απόνερα της πλύσης οδηγούνται στο δίκτυο της αποχέτευσης, όπου το FACTOR CARPET διασπά τα κατάλοιπα παλαιών απορρυπαντικών, λίπη και άλλες επικαθίσεις, ενώ παράλληλα καταργεί τη δυσοσμία που συνήθως υπάρχει στα φρεάτια που περιέχουν απόνερα πλυσίματος. Εννοείται ότι FACTOR CARPET δεν αφήνει κατάλοιπα στην αποχέτευση. Αντίθετα, διασπά τα υπάρχοντα κατάλοιπα και το δίκτυο της αποχέτευσης απελευθερώνεται.

Εφαρμογές

Στην ενότητα Πεδία Εφαρμογής θα βρείτε οδηγίες για αρκετές εφαρμογές του συγκεκριμένου προϊόντος, και γενικότερα των προϊόντων FACTOR, και θα ενημερωθείτε για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρουν στην κάθε εφαρμογή ξεχωριστά.

Οφέλη και Πλεονεκτήματα

Στην ενότητα Οφέλη και Πλεονεκτήματα θα βρείτε μία αρκετά αναλυτική παρουσίαση των άμεσων και έμμεσων οφελών που προσφέρουν τα προϊόντα του συστήματος FACTOR σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων αλλά και σε ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτικά σκάφη και σε άλλες εφαρμογές.

Κλάδοι Αγοράς

Τα προϊόντα του συστήματος FACTOR βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους κλάδους της αγοράς, προσφέροντας στον κάθε κλάδο κάποια ειδικότερα οφέλη που αφορούν τον συγκεκριμένο κλάδο. Στην ενότητα Κλάδοι Αγοράς θα βρείτε αρκετές σχετικές πληροφορίες.

Οδηγίες Χρήσης και Αραίωσης

Οι οδηγίες χρήσης αναφέρονται συνοπτικά στην ετικέτα της συσκευασίας του προϊόντος. Αν έχετε απορίες για τον τρόπο εφαρμογής και το ποσοστό της αραίωσης σε κάποια εφαρμογή, επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας εξυπηρετήσει εξειδικευμένος συνεργάτης μας.

Βοηθητικά σύνεργα για πιο σποτελεσματικό καθαρισμό

Για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα καθαρισμού με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση χρόνου και καθαριστικού προϊόντος, χρειάζεται συχνά να χρησιμοποιείτε κάποια βοηθητικά σύνεργα. Περισσότερα

Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας (MSDS)

Πατήστε εδώ.

Η ετικέτα της συσκευασίας

Για να δείτε το κείμενο της ετικέτας που υπάρχει σε όλες τις συσκευασίες αυτού του προϊόντος, πατήστε εδώ.

Τιμές, Συσκευασίες, Πληροφορίες Κατανάλωσης, Προτεινόμενες Αραιώσεις

Πατήστε εδώ.

Ελάχιστη Ποσότητα Παραγγελίας και άλλοι Όροι Συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

100% Εγγύηση Ικανοποίησης Πελάτη

Οι πελάτες της Smart Technical Solutions που εμπιστεύονται τα προϊόντα του συστήματος FACTOR για τις ανάγκες του καθαρισμού τους απολαμβάνουν την εγγύηση ικανοποίησης πελάτη, οι οποία περιλαμβάνει τους εξής όρους: Περισσότερα

Σημείωση: Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας το συγκεκριμένο προϊόν αλλά έχετε στην αποθήκη σας κάποιο άλλο προϊόν του συστήματος FACTOR, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τις πιο πάνω εφαρμογές και θα έχετε και πάλι ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μοιράσου το στα social media