Σύστημα LEGIONCARE

της τεχνολογίας AQUACARE®

η απόλυτη προστασία από τη legionella, το e-coli και άλλους
παθογόνους μικροοργανισμούς και από τις επικαθίσεις αλάτων

Kαινοτόμο – Αξιόπιστο – Αποτελεσματικό – Οικονομικό
Οικολογικό – Ασφαλές – Σύντομη Απόσβεση

Κατάλληλο για Κρύο και Ζεστό Νερό

Ένα προϊόν του πλέον πεπειραμένου σχεδιαστή και κατασκευαστή
συστημάτων επεξεργασίας νερού χωρίς χημικά στην Ελλάδα

Για μία πολύ πιο οικονομική και εξίσου αποτελεσματική λύση πατήστε εδώ.

Δείτε στο Αριστερό Μενού πρόσθετες πληροφορίες που δεν αναφέρονται στο πιο κάτω κείμενο.

ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ LEGIONELLA

Το βακτήριο της νόσου των λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλας (legionella) ανακαλύφθηκε το 1976 από έναν Αμερικανό ερευνητή, όταν προσβλήθηκαν 230 άτομα (παλαιοί λεγεωνάριοι) σε ένα ξενοδοχείο στη Βαλτιμόρη. Του δόθηκε το όνομα Legionella Pneumophila, από τις ελληνικές λέξεις ”πνεύμονες” και ”φίλος”, επειδή εγκαθίσταται στους πνεύμονες και προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, είναι περίπου κατά 15% θανατηφόρα. Η Legionella απαντάται σε απειροελάχιστες συγκεντρώσεις σε όλα τα νερά, αναπτύσσεται όμως κυρίως στις θερμοκρασίες μεταξύ 25 και 50 βαθμών Κελσίου, μέσα στη βιομεμβράνη ή βιοϋμένα ή οργανικό φιλμ (”γλίτσα”) που έχει την τάση να δημιουργείται στα εσωτερικά τοιχώματα των σωληνώσεων, στα boiler ζεστού νερού χρήσης και γενικά όπου κυκλοφορεί ή αποθηκεύεται νερό.

ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η LEGIONELLA

Το βακτήριο της λεγεωνέλας παρουσιάζεται συχνότερα στις εξής εγκαταστάσεις:

  • υπέργεια δίκτυα ύδρευσης περιοχών με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία
  • κυκλώματα ζεστού νερού χρήσης κτιρίων (ο κίνδυνος για τους καταναλωτές βρίσκεται κυρίως στα ντους, αλλά και στις βρύσες ζεστού νερού, κατά την εισπνοή των υδρατμών)
  • υδρόψυκτα κυκλώματα βιομηχανικής ψύξης που η λειτουργία τους στηρίζεται στην εξάτμιση νερού μέσα σε πύργους ψύξης
  • σιντριβάνια, κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού
  • spa’s, θερμαινόμενες πισίνες
  • και γενικά οπουδήποτε υπάρχει νερό που εξατμίζεται ή ψεκάζεται, που η θερμοκρασία του κυμαίνεται μεταξύ 25 και 50 βαθμών Κελσίου και παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ LEGIONELLA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, και συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κατά της Λεγεωνέλας (EWGLI), τον Ιούλιο του 2002 θέσπισε οδηγίες που καθορίζουν τις μεθόδους και τα μέτρα προστασίας από τη Legionella. Μεταξύ των αναφερομένων μεθόδων η πιο αποτελεσματική και εύκολα εφαρμοζόμενη είναι η μέθοδος προστασίας με ιονισμό. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ιονισμός σκοτώνει και δεν περιορίζει απλά τη Legionella και επιπλέον η αποτελεσματικότητά του δεν μειώνεται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του νερού, όπως συμβαίνει με το χλώριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πατήστε εδώ.
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Δελτίο Τ.Ε.Ε. 8-5-2006.

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΓΙΑ ΛΕΓΕΩΝΕΛΛΑ

Πατήστε εδώ, για να δείτε τις οδηγίες που δίνει η ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΟΝΙΣΜΟΥ LEGIONCARE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ LEGIONELLA
καθώς και άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών που αναπτύσσονται στο νερό

Ο τύπος LEGIONCARE της τεχνολογίας AQUACARE® σχεδιάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών, μεταξύ των οποίων είναι και το βακτήριο της λεγεωνέλας. Λόγω της κρισιμότητας της εφαρμογής, διαθέτει θαλάμους ειδικού σχεδιασμού, πολύ ακριβότερους από τους θαλάμους των άλλων μοντέλων της τεχνολογίας AQUACARE®, οι οποίοι αφορούν άλλα πεδία εφαρμογής (πισίνες, κολυμβητήρια κ.ά.). Οι θάλαμοι αυτοί πληρούν αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζεται κατά 100% η εξολόθρευση αυτών των επικίνδυνων μικροοργανισμών.


Ο ηλεκτρονικός πίνακας του συστήματος

Ο θάλαμος με τα ηλεκτρόδια χαλκού και αργύρου

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΙΟΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ LEGIONCARE ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Μερικές μόνο από τις εφαρμογές του ιονισμού είναι σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία, σε πύργους ψύξεως, θερμοκήπια, κολυμβητήρια, ιδιωτικές & επαγγελματικές πισίνες, θεματικά πάρκα, σιντριβάνια, καταρράκτες, spa’s, λίμνες, ενυδρεία, στην πτηνοτροφία και τη χοιροτροφία, σε γεωργικές καλλιέργειες, στους πάγκους επεξεργασίας τροφίμων, στο πλύσιμο φρούτων, λαχανικών, κρεάτων, πουλερικών, σε εργοστάσια εμφιάλωσης, σε εργοστάσια μπύρας, γάλακτος, σε δεξαμενές κτλ.

Ειδικότερα, το σύστημα LEGIONCARE εφαρμόζετεαι οπουδήποτε υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης του βακτηρίου της λεγεωνέλας ή άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών (βλ.πιο πάνω τη σχετική παράγραφο: ”ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η LEGIONELLA”).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ LEGIONCARE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

To σύστημα LEGIONCARE έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα σε ξενοδοχεία, κλινικές, νοσοκομεία, τα ονόματα των οποίων δεν μας επιτρέπεται να τα ανακοινώσουμε, για να μη δυσφημίσουμε τους πελάτες μας, επειδή δεν θέλουμε να οδηγήσουμε την κοινή γνώμη στη λανθασμένη άποψη ότι αυτές οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είχαν λόγω αμέλειας κακής ποιότητας νερό και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη λύση του LEGIONCARE. Η αλήθεια, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική: Η απειλή του βακτηρίου της λεγεωνέλλας υπάρχει κρυμμένη σε κάθε υδραυλική εγκατάσταση και αξίζουν συγχαρητήρια για την προνοητικότητά τους και όχι επίκριση για την κακή ποιότητα του νερού τους οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπισή του!

1. Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, Αθήνα

Παρόλα αυτά, για να αποφύγουμε εντελώς το ενδεχόμενο να δυσφημίσουμε τους πελάτες μας, δεν παραθέτουμε κατάλογο πελατών μας, με μοναδική εξαίρεση το πιο κάτω έργο, το οποίο έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους στα πλαίσια της προετοιμασίας της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετά από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ασφάλεια των παιδιών των επισκεπτών της χώρας μας που θα τύχαινε να χρειαστεί να νοσηλευθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί πιο κάτω φαίνεται η εγκατάσταση ενός συστήματος παλαιότερου από το σημερινό LEGIONCARE στο νερό ύδρευσης του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγία Σοφία”. Δίπλα στο σύστημα βλέπετε τις δεξαμενές ύδρευσης του νοσοκομείου. Το σύστημα συνδέθηκε πάνω σε μία διάταξη ανακυκλοφορίας του νερού, η οποία κατασκευάστηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό: το νερό αντλείται από τη δεξαμενή, περνάει μέσα από το θάλαμο που περιέχει τα ηλεκτρόδια χαλκού και αργύρου και επιστρέφει στη δεξαμενή. Οι ώρες λειτουργίας του σε καθημερινή βάση είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε η συγκέντρωση των ιόντων χαλκού (και κατ’ επέκταση και κατ’ αναλογία και των ιόντων αργύρου, σε πολύ μικρότερη συγκέντρωση) να είναι η επιθυμητή. Συγκεκριμένα, τα ιόντα χαλκού διατηρούνται σταθερά σε συγκέντρωση μεταξύ 0,4 και 0,7 ppm. Οι μικροβιολογικές αναλύσεις δείχνουν, από τότε που εγκαταστάθηκε το σύστημα, πολύ μικρότερη συγκέντρωση του βακτηρίου της legionella από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει θεσπίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κατά της Λεγεωνέλας (EWGLI).

Εγκατάσταση ενός συστήματος παλαιότερου από το LEGIONCARE
στο νερό ύδρευσης του Νοσοκομείου Παίδων ”Αγία Σοφία”.
Τα σημερινά συστήματα LEGIONCARE έχουν πολλές τεχνικές βελτιώσεις.

2. Ξενοδοχείο στη Ρόδο

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε μία ανώνυμη περιγραφή εφαρμογής που έγινε τον Αύγουστο του 2012:
Σύστημα LEGIONCARE για την Προστασία από τη Λεγεωνέλλα στην Ύδρευση Ξενοδοχείου στη Ρόδο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η εγκατάσταση του συστήματος LEGIONCARE γίνεται στα ζεστά νερά ή στους πύργους ψύξης ή στην κεντρική δεξαμενή ή και στην κεντρική παροχή. Από το διακόπτη ισχύος και το χρονοδιακόπτη του πίνακα ελέγχου, ρυθμίζεται η ποσότητα των ιόντων ανάλογα με την ώρα και την ημερήσια κατανάλωση.

Ο θάλαμος ιονισμού είναι ανοξείδωτος για τα ζεστά νερά και από PVC για τα υπόλοιπα. Εντός του θαλάμου περιέχονται τα ηλεκτρόδια κραμάτων χαλκού και αργύρου (Cu και Ag) τοποθετημένα σε ειδική διάταξη. H ποσότητα των στοιχείων Cu και Ag ελέγχεται σε τακτά διαστήματα με τα αντίστοιχα κιτ ελέγχου που διατίθενται με το σύστημα. Το σύστημα έχει ικανότητα απολύμανσης 150m3 ημερησίως. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις τοποθετούνται δύο η περισσότερα συστήματα.

Για τον καθαρισμό των ηλεκτροδίων από επικαθίσεις αλάτων προαιρετικά διατίθεται μαζί με τους θαλάμους ηλεκτροδίων το ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ με ανακυκλοφορία οξέως ή ενεργού οξυγόνου OXONE PS16.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ

Για τη σύγκριση του συστήματος LEGIONCARE με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της λεγεωνέλλας για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων, καθώς και για τη συνολική παρουσίαση όλων των πλεονεκτημάτων του συστήματος, πατήστε εδώ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΘΙΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ:
ένα παράπλευρο όφελος του συτήματος LEGIONCARE

Ένα παράπλευρο όφελος της μεθόδου είναι η προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων από τις επικαθίσεις αλάτων. Χωρίς να έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό το σκοπό, το σύστημα αποτρέπει τη δημιουργία επικαθίσεων στα υδραυλικά κυκλώματα και τις συσκευές νερού, ενώ παράλληλα απομακρύνει και τις ήδη υπάρχουσες επικαθίσεις. Κάνει, δηλαδή, ό,τι και η τεχνολογία MERUS, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο: οι δακτύλιοι MERUS διασπούν τα άλατα με μοριακές ταλαντώσεις (δηλαδή καθαρά μηχανικό τρόπο), ενώ το σύτημα LEGIONCARE επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα με ηλεκτροχημικό τρόπο: τα θετικά φορτισμένα ιόντα χαλκού δημιουργούν χημικούς δεσμούς με τα αρνητικά ιόντα των αλάτων, τα οποία έτσι εγκαταλείπουν τα θετικά ιόντα τους, με αποτέλεσμα τα άλατα να διασπώνται σταδιακά και το δίκτυο να καθαρίζει από τις παλιές επικαθίσεις.

Σημειώνουμε ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που γενικά έχει παρατηρηθεί σε όλες τις συσκευές της τεχνολογίας AQUACARE που διατηρούν έτσι καθαρές από άλατα τις πισίνες, τα κολυμβητήρια, τα σιντριβάνια και κάθε άλλη εγκατάσταση όπου εφαρμόζονται.

ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ LEGIONCARE:

ΤΥΠΟΣ ”LEGIONCARE” για δεξαμενές πόσιμου νερού

Τύπος Συσκευής

Χωρητικότητα Δεξαμενής
m3

Αριθμός
Πινάκων
Ελέγχου

Αριθμός
Θαλάμων
Ιονισμού

Αριθμός
Test Kits
Μέτρησης
Χαλκού

LEGIONCARE I

200

1

1

1

LEGIONCARE II

400

2

2

1

LEGIONCARE III

600

2

3

1

Παρατηρήσεις:

  • Για μεγαλύτερες δεξαμενές γίνεται ειδική μελέτη.
  • Για την επιλογή του σωστού τύπου συσκευής εκτός από τη χωρητικότητα της δεξαμενής απαιτείται να γνωρίζουμε και τη μέγιστη ημερήσια κατανάλωση σε περιόδους αιχμής, καθώς και τη χημική ανάλυση του νερού.
  • Σε περίπτωση που το pH του νερού είναι μεγαλύτερο από 7,8 πρέπει να γίνεται μείωσή του, ώστε να μη μειώνεται η απολυμαντική δράση των ιόντων χαλκού και αργύρου.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Ερώτηση: Τα ιόντα χαλκού και αργύρου δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία;
Απάντηση: Όχι. Αντίθετα, σε αυτές τις πολύ μικρές συγκεντρώσεις (περίπου 0,5ppm για το χαλκό και 0,05ppm για τον άργυρο) είναι ωφέλιμα, γι’ αυτό εξάλλου πάνω στη συσκευασία πολλών συμπληρωμάτων διατροφής αναγράφονται οι τιμές χαλκού και αργύρου που περιέχονται σε αυτά. Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση ιόντων χαλκού στο πόσιμο νερό είναι 2ppm (βλ. Φ.Ε.Κ. 10871: Ανώτατα Όρια Συγκέντρωσης Χαλκού και Άλλων Στοιχείων στο Πόσιμο Νερό). Για την εγγυημένη απολύμανση του νερού αρκεί συγκέντρωση από 0,4 έως 0,7ppm (parts per million). Για τα ιόντα αργύρου δεν τίθεται καν θέμα, επειδή το σύστημα τροφοδοτεί το νερό με συγκέντρωση ιόντων αργύρου 0,04 έως 0,07ppm, δηλαδή 10 φορές μικρότερη από αυτήν των ιόντων χαλκού. Αυτή η ελάχιστη συγκέντρωση ιόντων αργύρου έχει αποδειχθεί ότι επαρκεί για την εξολόθρευση των κυττάρων του βακτηρίου της λεγεωνέλας καθώς και άλλων επικίνδυνων μικροοργανισμών που απαντώνται στο νερό.

ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Το σύστημα LEGIONCARE δεν προκαλεί καμία αρνητική παρενέργεια στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και στις σωληνώσεις, είτε είναι πλαστικές είτε είναι μεταλλικές. Επιπλέον, τα θετικά φορτισμένα ιόντα χαλκού και αργύρου με τα οποία τροφοδοτεί το δίκτυο δεν προκαλούν φαινόμενα ηλεκτρολυτικής διάβρωσης, όπως θα περίμενε κανείς.

Παρόλα αυτά, συνιστάται η εφαρμογή της τεχνολογίας STOPCOR για την προστασία έναντι φαινομένων ηλεκτρόλυσης και χημικής οξείδωσης που γενικότερα παρουσιάζονται συχνά στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή μη ενός συστήματος ιονισμού όπως είναι το LEGIONCARE.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

  • Τύπος Πίνακα Ελέγχου: ABS
  • Τάση εισόδου: 230VAC
  • Ρυθμιζόμενη έξοδος: ΝΑΙ
  • Προγραμματισμός: ΝΑΙ
  • Διαστάσεις Πίνακα Ελέγχου: 40cm x 30cm x 20cm
  • Βάρος Πίνακα Ελέγχου: 14Kg
  • Υλικό Κατασκευής Θαλάμου Ηλεκτροδίων: PVC 16atm
  • Διαστάσεις Θαλάμου Ηλεκτροδίων: 50cm x Ø14cm
  • Διατομή Εισόδου και Εξόδου Θαλάμου Ηλεκτροδίων: Ø63mm
  • Βάρος Θαλάμου Ηλεκτροδίων: 15Kg
  • Αυτοκαθαρισμός Ηλεκτροδίων: YES
  • Test Kit Μέτρησης Υπολειμματικού Χαλκού
  • Συνολικό βάρος: 29 Kg
  • Προαιρετικό πρόσθετο: Ενσωματωμένο σύστημα ανακυκλοφορίας οξέως για το χημικό καθαρισμό των ηλεκτροδίων

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (LINKS) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ INTERNET ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ LEGIONELLA

Διάφοροι ενδιαφέροντες σύνδεσμοι στο διαδίκτυο: (μπορείτε να βρείτε πολύ περισσότερους, αν βάλετε διάφορες σχετικές λέξεις-κλειδιά σε μηχανές αναζήτησεις)

  1. Περιστατικά legionella:
    Στη σελίδα http://www.hcinfo.com/outbreaks_99-01.htm θα βρείτε πολλά θανατηφόρα και μη περιστατικά legionella. ‘Αλλά περιστατικά θα βρείτε στη σελίδα http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=2436.
  2. Ειδικότερα, για τους πύργους ψύξης:
    Α. WIKIPEDIA: Στη σελίδα http://en.wikipedia.org/wiki/Cooling_tower θα δείτε κάπου προς το τέλος ένα κεφάλαιο με τίτλο “Cooling towers and Legionnaires’ disease”, στο οποίο αναφέρει: “Many governmental agencies, cooling tower manufacturers and industrial trade organizations have developed design and maintenance guidelines for preventing or controlling the growth of Legionella in cooling towers. Below is a list of sources for such guidelines:
    (Πολλοί κρατικοί φορείς, κατασκευαστές πύργων ψύξης και οργανισμοί βιομηχανικού εμπορίου έχουν θεσπίσει οδηγίες για την κατασκευή και τη συντήρηση των πύργων ψύξης με σκοπό την πρόληψη και τον έλεγχο της ανάπτυξης της λεγεωνέλας μέσα στου πύργους ψύξης. Πιο κάτω ακολουθεί μία λίστα συνδέσμων για τέτοια κείμενα οδηγιών:)
    Centers for Disease Control and Prevention – Procedure for Cleaning Cooling Towers and Related Equipment (pages 225 and 226) (Διαδικασία Καθαρισμού Πύργων Ψύξης και Σχετικού Εξοπλισμού)
    Cooling Technology Institute – Legionellosis: Guideline: Best Practices for Control of Legionella, July, 2006 (Οι Καλύτερες Πρακτικές για τον Έλεγχο της Λεγεωνέλας)
    California Energy Commission – Cooling Water Management Program Guidelines For Wet and Hybrid Cooling Towers at Power Plants (Οδηγίες για τη Διαχείριση Νερού Ψύξης για Υγρούς και Υβριδικούς Πύργους Ψύξης)
    SPX Cooling Technologies – Cooling Towers Maintenance Procedures (Διαδικασίες Συντήρησης Πύργων Ψύξης)
    SPX Cooling Technologies – ASHRAE Guideline 12-2000 – Minimizing the Risk of Legionellosis (Μέθοδοι Ελαχιστοποίησης του Κινδύνου Προσβολής από τη Λεγεωνέλα)
    SPX Cooling Technologies – Cooling Tower Inspection Tips {especially page 3 of 7} (Συμβουλές για την Επιθεώρηση των Πύργων Ψύξης)
    Tower Tech Modular Cooling Towers – Legionella Control (Έλεγχος της Λεγεωνέλας)
    GE Infrastructure Water & Process Technologies Betz Dearborn – Chemical Water Treatment Recommendations For Reduction of Risks Associated with Legionella in Open Recirculating Cooling Water Systems” (Συστάσεις Επεξεργασίας Νερού με Χημικές Ουσίες για την Ελάττωση Κινδύνων που Σχετίζονται με τη Λεγεωνέλα σε Ανοικτά Συστήματα Νερού Ψύξης με Ανακυκλοφορία)
    Β. ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Αν κάνετε μία αναζήτηση στο Google με τις λέξεις “legionella copper silver cooling towers”, θα βρείτε πολλά άρθρα που εξηγούν για ποιους λόγους η μέθοδος που προτείνουμε είναι η πιο αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της legionella στους πύργους ψύξης.

ΤΙΜΕΣ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Στο πρότυπο κείμενο προσφοράς θα βρείτε πολλές επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες οικονομικού και τεχνικού περιεχομένου. Για να το δείτε, πατήστε εδώ.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Μία οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της λεγεωνέλλας, με πολύ χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης, παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα. Προτείνουμε να τη μελετήσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξετάσουμε μαζί ποια είναι η ιδανική λύση για τις δικές σας εγκαταστάσεις.

Μοιράσου το στα social media