Υδρόφοβα και Ελαιόφοβα Διαφανή Υλικά

για την προστασία επιφανειών από φθορές από διάφορες αιτίες

Πολλών ειδών φθορές και συνεπακόλουθα προβλήματα μπορούν να προληφθούν στις διάφορες οικοδομικές επιφάνειες, αν εξασφαλιστεί το σφράγισμα των πόρων τους, ώστε να μην εισχωρούν σε αυτές η υγρασία, η αλμύρα, το καυσαέριο, οι κόλλες, τα χρώματα, διάφορες ελαιώδεις ή λιπαρές ουσίες, η σκόνη και διάφοροι άλλοι ρύποι.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευές σε κρύα κλίματα είναι το πρόβλημα της παγοπληξίας, για το οποίο έχουμε συντάξει μία ειδική σελίδα, που το περιγράφει αναλυτικά. Για να τη δείτε, πατήστε εδώ.

Με το κλείσιμο των πόρων είναι σημαντικό στις περισσότερες περιπτώσεις η επιφάνεια να “αναπνέει”. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά που σφραγίζουν μεν τους πόρους, αλλά επιτρέπουν τη διαπνοή.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η διάρκεια ζωής των υλικών αυτών. Υπάρχει στην αγορά πληθώρα από τέτοια υλικά, που όμως δεν αντέχουν στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου για περισσότερο από ένα έτος.

Η Smart Technical Solutions προτείνει μία σειρά από υδρόφοβα και ελαιόφοβα υλικά που πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για τα υλικά αυτά και τις ιδιότητές τους πατήστε εδώ.

Όσο αφορά τα διάφορα πεδία εφαρμογής αυτών των υλικών, ενδεικτικά παραθέτουμε τα εξής (που θα τα βρείτε επίσης και στη σελίδα που αφορά την παγοπληξία):

Μοιράσου το στα social media