Κάγκελα Αλουμινίου

Καλέστε 2262056097-8 και 6977588308, για να εξυπηρετηθείτε άμεσα.

kagela_alouminiou_1

Τα κάγκελα, είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού χώρου, είναι μία απαραίτητη προσθήκη σε κάθε κατασκευή, η οποία πέραν των λειτουργικών λύσεων που καλείται να δώσει, ικανοποιεί την ανάγκη για μία ξεχωριστή και κομψή αισθητική. Την τελική επιλογή τους καθορίζει ένα σύνολο παραγόντων που ο τελικός καταναλωτής σταθμίζει πριν καταλήξει στην λύση που τον καλύπτει.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα κάγκελα, πρέπει να είναι ανθεκτικό, να αντέχει στις έντονες καιρικές συνθήκες και να διατηρεί την ζωντάνια του για πολύ καιρό. Ειδικά στα κάγκελα εξωτερικού χώρου, ένας από τους λόγους που επιλέγεται η τοποθέτησή τους είναι η αίσθηση της ασφάλειας και οριοθέτησης του χώρου της οικίας.

 Το υλικό οφείλει να αποπνέει την παραπάνω ασφάλεια, δείχνοντας στιβαρό και δυνατό, αποθαρρύνοντας απρόβλεπτες επισκέψεις.

kagela_alouminiou_2

Πέρα από αυτό, το υλικό πρέπει να “δένει” αισθητικά με τον χώρο στον οποίο τοποθετείται, άρα πρέπει να δίνει πολλές αισθητικές και σχεδιαστικές επιλογές. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η ελάχιστη συντήρηση και η ευκολία στην τοποθέτηση, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από τον τελικό καταναλωτή.

Η χρήση του αλουμινίου

kagela_alouminiou_3

Το αλουμίνιο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πλέον διαδεδομένα υλικά για την πλήρωση των παραπάνω αναγκών. Προσφέρει μεγάλη αντοχή στην διάβρωση, ποικιλία σχεδίων, εφαρμογών, χρωμάτων και γενικότερα αισθητικών επιλογών. Η τοποθέτηση δε των καγκέλων αλουμινίου είναι πολύ εύκολη, χάρη στην προσήλωση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο για την προσφορά καινοτόμων και απλών στην εφαρμογή λύσεων.

Το ελαφρύ μέταλλο δύναται να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους σε ένα κάγκελο και μπορεί να συνδυαστεί με ευκολία με άλλα υλικά για πρόσθετα οφέλη. Η ραγδαία εξάπλωσή του, έχει επίσης να κάνει και με το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ελαφρύ υλικό που χρησιμοποιείται και “δουλεύεται” με άνεση από τους επαγγελματίες. Ειδικής μνείας χρήζει και η εγγενή αντίσταση στη διάβρωση, που το καθιστά ιδανική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων και εφαρμογών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των μοναδικών χαρακτηριστικών του αλουμινίου, ώστε αυτό να γίνει πιο δυνατό και ανθεκτικό ανάλογα με τις ανάγκες και εκάστοτε απαιτήσεις. Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τελικός χρήστης είναι η διάβρωση και το έντονα βεβαρημένο περιβάλλον, τότε τα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν μονόδρομο. Η επιφανειακή επεξεργασία με την μέθοδο της ανοδίωσης (βαφή του μετάλλου), δημιουργεί μία φυσική προστατευτική επίστρωση που αποτρέπει την οξείδωση και συνακόλουθα την διάβρωση του μετάλλου για μια ζωή.

Σε επίπεδο αισθητικής, η βαφή του μετάλλου με την μέθοδο της ηλεκτροστατικής βαφής, μπορεί να δώσει ένα πολύ μεγάλο εύρος χρωματικών επιλογών, συνδυάζοντας άριστη αντοχή και ανθεκτικότητα με μοναδικής αισθητικής και ομορφιάς εξωτερική επιφάνεια, τόσο στην υφή όσο και στο χρώμα. Ο τελικός καταναλωτής έχει να διαλέξει με αυτόν τον τρόπο από ένα μεγάλο εύρος επιλογών και σχεδίων, που του δίνουν την δυνατότητα να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει σε ποιοτικό και αισθητικό επίπεδο.

Επίσης, σημαντικό χαρακτηριστικό των καγκέλων αλουμινίου είναι η πολύ μεγάλη ευκολία τοποθέτησής τους. Οι παραγωγοί των συστημάτων συνεχώς βελτιώνουν τις προτάσεις τους για μεγαλύτερη απλότητα κατά την τοποθέτηση. Ο αρθρωτός σχεδιασμός και η εύκολη συναρμολόγηση των επιμέρους μερών, περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το χρόνο και το φόρτο κατά την τοποθέτηση.

Στους “πράσινους” καιρούς που διανύουμε, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί το γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα ιδιαίτερα ανακυκλώσιμο υλικό. Δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζεται μέταλλο του μέλλοντος. Σε διάφορες μορφές, το αλουμίνιο βρίσκεται σε αφθονία στη Γη, καθώς αποτελεί το 8% του φλοιού της. Είναι ένα από τα πλέον ανακυκλώσιμα υλικά που γνωρίζει η ανθρώπινη επιστήμη, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι διατηρεί την αρχική του ποιότητα ανέπαφη σε κάθε ανακύκλωση. Η ζήτηση και η χρήση του αλουμινίου συνεχώς θα μεγαλώνει σε αρμονία με τις ανάγκες για όλο και λιγότερη κατανάλωσης ενέργειας. Επιλέγοντας αλουμίνιο, επιλέγουμε ζωή! kagela_alouminiou_4

Τα κυριότερα ανταγωνιστικά υλικά

1. Σίδηρος

Με απλά λόγια ένα κάγκελο αλουμινίου δεν πρόκειται ποτέ να σκουριάσει. Επιπρόσθετα, αν έχει υποστεί και κατάλληλη επιφανειακή επεξεργασία, το φινίρισμά του θα κρατήσει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από το φινίρισμα ενός καγκέλου σιδήρου. Σε αντίθεση με τα σιδερένια κάγκελα, τα κάγκελα αλουμινίου δεν χρειάζονται συχνό βάψιμο και γενικότερα οι απαιτήσεις σε συντήρηση είναι σχεδόν μηδενικές. Τα κάγκελα σιδήρου είναι αρκετά βαρύτερα από τα αντίστοιχα αλουμινίου, καθιστώντας τα δύσκολα στην μεταχείριση, στη μεταφορά και στην τοποθέτηση.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι εύκολα διαμορφώσιμο, επιτρέποντας “επί τόπου” κατεργασίες για την επίτευξη του πλέον βέλτιστου αποτελέσματος. Αντίθετα, η επεξεργασία του σιδήρου απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία και οποιεσδήποτε “επί τόπου” κατεργασίες είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πραγματοποιηθούν, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν φθορά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να απαιτείται εκ νέου βαφή της εξωτερικής επιφάνειας του καγκέλου. Βέβαια το σίδερο υπερτερεί σε στιβαρότητα.

Σημείωση: Με μία συσκευή καθοδικής προστασίας STOPCOR A1 PLUS ανά 40 περίπου τρέχοντα μέτρα κάγκελου συνδεδεμένη στα κάγκελα, εξασφαλίζεται η προστασία τους από τη διάβρωση, τόσο από τη χημική οξείδωση λόγω υγρασίας και οξυγόνου, όσο και από την ηλεκτροχημική αντίδραση που προξενείται από το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Επιπλέον, όταν η βαφή του σκουριασμένου σιδήρου γίνεται με τον μετατροπέα σκουριάς FEROFIX και στη συνέχεια ασταρώνεται με FERACRYL, βάφεται με RUSTBLOCKER και προστατεύεται τέλος με το διαφανές AQUABLOCK, τότε τα σιδερένια κάγκελα δεν έχουν φόβο να σκουριάσουν για πάρα πολλά χρόνια, σε συνδυασμό δε με την καθοδική προστασία η διάρκεια ζωής του χρώματος γίνεται απεριόριστη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα Επισκευή οξειδωμένων (σκουριασμένων) σιδερένιων και χαλύβδινων κατασκευών.
Παρόλα αυτά, συνιστούμε τα κάγκελα αλουμινίου ως προτιμότερη και πιο απλή λύση από τα κάγκελα σιδήρου. Η πιο πάνω σημείωση είναι, όμως, χρήσιμη για όσους έχουν ήδη εγκατεστημένα κάγκελα σιδήρου και θέλουν να τα συντηρήσουν.

2. Ξύλο

Με την τοποθέτηση καγκέλων αλουμινίου, ο τελικός χρήστης ξεχνάει το μεγαλύτερο πρόβλημα των οργανικών πρώτων υλών που είναι η αποσύνθεση, το γνωστό μας σάπισμα. Εφόσον έχει υποστεί την κατάλληλη επιφανειακή επεξεργασία, το κάγκελο αλουμινίου δεν χρειάζεται να βαφτεί ποτέ ξανά μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του προϊόντος. Αντίθετα το ξύλο, όντας μία οργανική ύλη, θα αποσυντεθεί σε κάποια χρόνια.

Επίσης, κάθε δύο με τρία χρόνια απαιτεί εκ νέου βάψιμο, ενώ κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα πρέπει να αντικατασταθεί. Τα κάγκελα αλουμινίου δεν σχίζονται ούτε ανοίγουν, ούτε μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο τραυματισμού όπως τα αντίστοιχα ξύλινα.

Τέλος, το αλουμίνιο δεν χρειάζεται συντήρηση με χημικά ή φυτοφάρμακα όπως το ξύλο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της υγείας των ανθρώπων.

Σημείωση: Κάνοντας χρήση του μυκητοκτόνου FUNGOSTOP και του αδιαβροχοποιητή ξύλου CONTRAQUA WS (διακριτικό διαφανές υλικό εμποτισμού που δεν κάνει πέτσα) τα πιο πάνω προβλήματα λύνονται για πολλά χρόνια, όπως επίσης και το ξάσπρισμα των ξύλων εξαιτίας της αλμύρας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, για την προστασία από τη φωτιά συνιστάται η εφαρμογή του αντιαναφλεκτικού βερνικού EKTOVIL X-250. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα Προστασία ξύλινων κατασκευών από την υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία, την αλμύρα, τον πάγο, τον αέρα, τη σκόνη, τη φωτιά.

Μοιράσου το στα social media