Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Καθαρισμός Εξοπλισμός Ναυτιλίας (σε Πλοία & Σκάφη)
Καθαρισμός από τη Στρειδώνα

Περιγραφή του προβλήματος

Η στρειδώνα είναι το μικρό στρείδι που αναπτύσσεται κατά χιλιάδες επάνω σε μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες σκαφών και πλοίων ή και σε βιομηχανικούς εναλλάκτες θερμότητας παράκτιων εγκαταστάσεων που ψύχονται με θαλασσινό νερό. Ο καθαρισμός της στρειδώνας είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Συνήθως χρησιμοποιούνται τοξικά και διαβρωτικά χημικά ή αμμοβολή. Αυτές οι μέθοδοι όμως τραυματίζουν τα πλαστικά ή τα μέταλλα πάνω στα οποία έχει αναπτυχθεί η στρειδώνα. Επιπλέον, έχουν αρκετά υψηλό κόστος και χρονική καθυστέρηση. Ειδικότερα, η χρήση αυτών των χημικών είναι μία διαδικασία μη φιλική προς τους χρήστες αυτών των υλικών και προς το περιβάλλον.

Η λύση που προτείνουμε

Με την εφαρμογή του οικολογικού καθαριστικού FACTOR MV η στρειδώνα διασπάται και η επιφάνεια παραμένει καθαρή. Μία χαρακτηριστική εφαρμογή που κάναμε επάνω σε μία προπέλα πλοίου είναι η εξής: Ψεκάσαμε την προπέλα με αυτούσιο υλικό χωρίς αραίωση και αφήσαμε το υλικό να δράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ψεκάσαμε ξανάκαι το τρίψαμε με ειδικό συνθετικό σύρμα EUROSCRUBBY που δεν τραυματίζει τα μέταλλα. Στη συνέχεια, πήραμε όλη τα βρώμικα νερά με ένα πανί. Η προπέλα έλαμψε από καθαριότητα, δεν έμεινε κανένα ίχνος στρειδώνας ή άλλου ρύπου επάνω της.

Επίσης, σε άλλη δοκιμή που κάναμε σε καθαρισμένη προπέλα στην οποία είχε μείνει σε μερικά σημεία μία ασπρίλα πάνω στο χρώμα από τη στρειδώνα που είχε αφαιρεθεί με άλλη μέθοδο, διαπιστώσαμε ότι με τη χρήση του FACTOR MV αφαιρέθηκε ακόμα και αυτή η ασπρίλα, και έτσι η προπέλα απέκτησε ομοιόμορφο χρώμα σε ολόκληρη την επιφάνειά της.

Αποτέλεσμα και παράπλευρα οφέλη

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του FACTOR MV η προπέλα καθάρισε εντελώς και έτσι εξασφαλίστηκε η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας κατά την κίνηση του πλοίου, χωρίς να προκληθεί απολύτως καμία διάβρωση στο μέταλλο ή στη βαφή του.

Άλλα οφέλη

Μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα Οφέλη και Πλεονεκτήματα που αφορά γενικά όλα τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR.

Αναλαμβάνουμε και την εφαρμογή των καθαριστικών υλικών μας

Η Smart Technical Solutions, σε περιπτώσεις δύσκολων ή εκτεταμένων εφαρμογών όπου απαιτούνται εξειδικευμένα συνεργεία αναλαμβάνει και την εφαρμογή των καθαριστικών υλικών που προμηθεύει στους πελάτες της. Έτσι, εξασφαλίζεται τέλειο αποτέλεσμα καθαρισμού με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση υλικών. Επιπλέον, τα συνεργεία μας έχουν επίσης τη δυνατότητα, με ένα μικρό πρόσθετο κόστος, να κάνουν μία ειδική επεξεργασία για περαιτέρω προστασία των επιφανειών, έτσι ώστε οι επιφάνειες να μη συγκρατούν ρύπους και να μη φθείρονται.

Μοιράσου το στα social media