Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Εφαρμογές Καθαρισμού σε Μηχανουργεία και στη Βιομηχανία

Μηχανήματα και γραμμές παραγωγής

Ψεκάζουμε πάνω σε έντονους ρύπους από υδρογονάνθρακες με FACTOR MV χωρίς αραίωση ή με μικρή αραίωση 1:1 σε νερό. Αφήνουμε το υλικό να δράσει από 2 έως 3 λεπτά. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε με σκληρό σφουγγάρι. Τελειώνουμε τον καθαρισμό με ένα νωπό πανί. Η επιφάνεια θα μείνει εντελώς καθαρή.

Επιφάνειες μεταλλικές ή πλαστικές

Σε μεταλλικές ή πλαστικές επιφάνειες εφαρμόζουμε το FACTOR MV με ψεκασμό αυτούσιο ή με μικρή αραίωση 1:1. Το αφήνουμε να δράσει και το αφαιρούμε τρίβοντας με βουρτσάκι ή με σκληρό σφουγγάρι. Τελειώνουμε τον καθαρισμό με ένα νωπό πανί. Εκτός από τον καθαρισμό έχουμε επιτύχει και προστασία των επιφανειών από ρύπους και διαβρώσεις.

Προστασία από στατικά ηλεκτρικά φορτία

Σε επιφάνειες όπου παρατηρείται ανάπτυξη στατικού ηλεκτρικού φορτίου εξαιτίας ισχυρών τριβών (όπως κύλινδροι προώθησης προϊόντος σε γραμμές παραγωγής), το φαινόμενο αυτό μειώνεται σημαντικά ή εξαλείφεται εντελώς χάρη στο αδιόρατο προστατευτικό φιλμ που σχηματίζεται πάνω στην επιφάνεια. Περισσότερα

Αεραγωγοί εξαερισμού και κλιματισμού

Ψεκάζουμε τις επιφάνειες που θέλουμε να καθαρίσουμε με αυτούσιο ή αραιωμένο FACTOR MV. Αφού αφήσουμε το υλικό για λίγα λεπτά για να δράσει, χρησιμοποιούμε βούρτσα ή βρεγμένο σφουγγάρι. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε την επιφάνεια με νερό και την αφήνουομε να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε υγιεινό περιβάλλον μέσα στο χώρο και άμεση αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση.

Δάπεδα

Στους έντονους τοπικούς ρύπους όπου εγκαθίστανται τα μηχανήματα ή σε γενικούς ρύπους από μηχανολογικό εξοπλισμό, ψεκάζουμε με αυτούσιο ή ελαφρώς αραιωμένο FACTOR MV. Αφαιρούμε με νωπό σφουγγάρι σκληρό. Για γενική καθαριότητα δαπέδων, διαλύουμε το FACTOR MV σε νερό σε αναλογία από 1% έως 2% και σφουγγαρίζουμε. Μικρότερες αραιώσεις έως 0,2% είναι επίσης αποδεκτές για χρήση σε δάπεδα.

Τοίχοι

Σε έντονους ρύπους ψεκάζουμε τοπικά με αυτούσιο ή ελαφρώς αραιωμένο FACTOR MV και κατόπιν ξεπλένουμε με νωπό πανί ή σκληρό σφουγγάρι. Σε μεγάλες επιφάνειες χωρίς έντονους ρύπους ισχύουν οι ίδιες οδηγίες με τα δάπεδα, απλά η εφαρμογή του FACTOR MV γίνεται με σφουγγάρι ή άλλα μέσα. Επίσης, μπορεί να γίνει ψεκασμός του διαλύματος πάνω στις επιφάνειες και στη συνέχεια τρίψιμο με σφουγγάρι. Στις εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων μπορεί να χρειαστεί τοπικά αυτούσιο υλικό σε περιπτώσεις δύσκολων ρύπων όπως π.χ. κουτσουλιές. Τρίβουμε με σκληρή βούρτσα και ξεπλένουμε με νερό. Για το ξέβγαλμα των εξωτερικών επιφανειών χρησιμοποιούμε νερό υπό πίεση 80-100 bar, αν η επιφάνεια αντέχει αυτήν την πίεση χωρίς να φθαρεί η βαφή της ή άλλο φινίρισμά της.

Χώροι Υγιεινής

Σε χώρους υγιεινής με μεγάλο φορτίο ρύπων ψεκάζουμε με FACTOR MV αραιωμένο 5-20% σε νερό και τρίβουμε με βούρτσα ή άλλο σκληρό μέσο καθρισμού. Ξεπλένουμε με νερό. Για τα φρεάτια, τα σιφόνια και το δίκτυο της αποχέτευσης χρησιμοποιούμε το FACTOR DRAIN. Για τη συντήρηση επαρκεί αραίωση 1:100 ή και μικρότερη.

Μοιράσου το στα social media