Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Συντήρηση, Αναβάθμιση, Φρεσκάρισμα και Επιμήκυνση
του Προσδόκιμου Χρόνου Ζωής του Ιματισμού των Ξενοδοχείων

Περιγραφή του προβλήματος

Ο ιματισμός (σεντόνια, πετσέτες, τραπεζομάντηλα κ.ά. είδη) ενός ξενοδοχείου έχει υψηλό κόστος λόγω του μεγάλου αριθμού τεμαχίων που χρειάζεται να έχει από το κάθε είδος ένα ξενοδοχείο. Το ίδιο ισχύει και για τις ιδιωτικές κλινικές, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία, τα κρουαζιερόπλοια, τα πλοία της γραμμής και γενικά για όλους τους χώρους που παρέχουν μαζικές υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση να προστατεύει τον ιματισμό της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνει συχνά μεγάλα ποσά για την μερική ή ολική αντικατάστασή του. Οι κυριότεροι “εχθροί” του ιματισμού είναι οι εξής:

 1. Το γάριασμα εξαιτίας των αλλεπάλληλων πλυσιμάτων. Γάριασμα σημαίνει κιτρίνισμα, απώλεια της αρχικής καλής εμφάνισης και σκλήρυνση των ινών, σε βαθμό που γίνεται ενοχλητική η χρήση των σεντονιών και των πελατών από τους πελάτες.
 2. Το σκληρό νερό. Τα συμβατικά καθαριστικά της αγοράς χρειάζονται καλής ποιότητας νερό για να δράσουν και να καθαρίσουν τις ίνες σε βάθος και να τις μαλακώσουν. Από την άλλη, η επεξεργασία του σκληρού νερού για να γίνει μαλακό έχει ένα σημαντικό κόστος ανά κυβικό νερού.
 3. Οι “ανεξίτηλοι” λεκέδες (αίμα, καφές, γράσο κτλ.) που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέλεια από τα συμβατικά καθαριστικά.

Η λύση που προτείνουμε

Είτε πρόκειται για οικιακό πλυντήριο είτε πρόκειται για επαγγελματικό πλυντήριο, ψεκάζουμε τα ρούχα με αναραίωτο FACTOR LAUNDRY πριν τα βάλουμε στον πλυντήριο. Επίσης, βάζουμε μικρή ποσότητα FACTOR LAUNDRY στη θήκη για το απορρυπαντικό ή στην ειδική μπάλα μέσα στον κάδο. Το μαλακτικό είναι προαιρετικό, επειδή το FACTOR LAUNDRY έχει και μαλακτική δράση επάνω στις ίνες.

Αποτέλεσμα και παράπλευρα οφέλη

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του FACTOR LAUNDRY θα διαπιστώσετε τα εξής θετικά αποτελέσματα:

 1. Αναβαθμιση και συντήρηση του ιματισμού
  Το FACTOR LAUNDRY ξεγαριάζει και μαλακώνει τον ταλαιπωρημένο ιματισμό ξενοδοχείων και του δίνει ξανά την αρχική του λάμψη και φρεσκάδα. Πετσέτες σκληρυμένες και γαριασμένες μαλακώνουν και ξεγαριάζουν. (Στη διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει και η τοποθέτηση ενός δακτυλίου επεξεργασίας νερού MERUS στην τροφοδοσία νερού προς το πλυντήριο.)
 2. Τέλεια απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων
  Το FACTOR LAUNDRY καθαρίζει τέλεια λεκέδες από αίμα, κόκκινο κρασί και άλλους δύσκολους λεκέδες που υπάρχουν συχνά στα σεντόνια, στις πετσέτες και στα τραπεζομάντηλα των ξενοδοχείων.
 3. Δεν φθείρει τις ίνες
  Δεν είναι καθόλου καυστικό. Συνεπώς, δεν φθείρει τις ίνες των υφασμάτων όπως συμβαίνει με πολλά από τα συμβατικά καθαριστικά και λευκαντικά προϊόντα.
 4. Χρωματιστά και λευκά
  Ζωντανεύει τα χρώματα, χωρίς να τα ξεβάφει καθόλου. Τα χρωματιστά, έτσι, δεν ξεθωριάζουν μετά από πολλές πλύσεις. Παράλληλα, λευκαίνει τα λευκά στο μέγιστο βαθμό, χωρίς να τα καταπονεί όπως κάνουν άλλα λευκαντικά της αγοράς.
 5. Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του ιματισμού
  Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του ιματισμού πολλαπλασιάζεται, όσον αφορά τον αριθμό πλύσεων που αντέχουν μέχρι να αντικατασταθούν. Για παράδειγμα, αν το στάνταρ για μία ξενοδοχειακή μονάδα είναι να αντικαθιστά τον ιματισμό της μετά από 50 πλύσεις και με τη βοήθεια του FACTOR LAUNDRY επιμηκυνθεί ο χρόνος ζωής του ιματισμού στις 150 πλύσεις, τότε το οικονομικό όφελος για την επιχείρηση είναι πολύ μεγάλο, δεδομένο ότι ο ιματισμός έχει πολύ υψηλό κόστος για ένα ξενοδοχείο, επειδή χρειάζεται πολύ μεγάλος αριθμός ανά είδος για την πλήρη κάλυψη των αναγκών στα δωμάτια, στο εστιατόριο και αλλού.
 6. Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του πλυντηρίου
  Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του πλυντηρίου επιμηκύνεται επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς το FACTOR LAUNDRY καθαρίζει εντελώς ολόκληρο το πλυντήριο (κάδο, αντιστάσεις και εναλλάκτες θερμότητας) από επικαθίσεις αλάτων και άλλους σκληρούς ρύπους που είναι η συνήθης αιτία για ζημιές.
 7. Μείωση του κόστους συντήρησης του πλυντηρίου
  Για τον ίδιο λόγο, μειώνεται στο ελάχιστο το κόστος συντήρησης των πλυντηρίων.
 8. Καθαρισμός και απόσμηση του πλυντηρίου
  Όπως αναφέραμε, το πλυντήριο καθαρίζει εντελώς με τη χρήση του FACTOR LAUNDRY. Παράλληλα, γίνεται και πλήρης απόσμησή του, έτσι ώστε να μη μένει πάνω στα ρούχα αυτή η γνώριμη άσχημη οσμή που μένει όταν το πλυντήριο έχει καιρό να καθαριστεί. Αν και ο καθαρισμός του πλυντηρίου γίνεται έτσι κι αλλιώς με τη χρήση του FACTOR LAUNDRY, εντούτοις συστήνουμε να γίνεται σε αραιά διαστήματα, κάθε μερικούς μήνες, μία πλύση χωρίς ρούχα, μόνο με FACTOR LAUNDRY, ώστε να εξασφαλίζουμε την πλήρη απόσμηση του πλυντηρίου σε κάθε περίπτωση.
 9. Αποφυγή απρόβλεπτων ζημιών σε περιόδους αιχμής
  Τα πλυντήρια παραμένουν πάντα σε άριστη λειτουργική κατάσταση, ώστε να μπορεί η επιχείρηση να αντεπεξέρχεται σε περιόδους αιχμής, όπου η ανάγκη για πλυσίματα αγγίζει το όριο της παραγωγικότητας των πλυντηρίων.
 10. Αύξηση της παραγωγικότητας
  Γίνεται εφικτή η μείωση του χρόνου ανά πλύση, καθώς το FACTOR LAUNDRY είναι σε θέση να απομακρύνει τους ρύπους από τις ίνες πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά καθαριστικά. Αυτό σημαίνει για την επιχείρηση δύο πράγματα:
  – μείωση κοστολογίου (λιγότερο ρεύμα και εργατοώρες ανά πλύση)
  – δυνατότητα για καλύτερη ανταπόκριση σε περιόδους αυξημένης ζήτησης
 11. Εξοικονόμηση ενέργειας
  Αυτή επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:
  – λόγω της μείωσης του απαιτούμενου χρόνου ανά πλύση
  – λόγω της δυνατότητας για μείωση της θερμοκρασίας του νερού, χωρίς να μειωθεί το καθαριστικό αποτέλεσμα.
 12. Το δίκτυο της αποχέτευσης προστατεύεται
  Το δίκτυο της αποχέτευσης προστατεύεται, καθώς καθαρίζει και αυτό από επικαθίσεις παλαιών απορρυπαντικών σε σκόνη και από άλλους ρύπους που συσσωρεύονται από τη συνεχή χρήση των πλυντηρίων. Παράλληλα, γίνεται και πλήρης απόσμηση του δικτύου αποχέτευσης και των φρεατίων.
 13. Δεν απαιτείται επεξεργασία του νερού
  Δεν απαιτείται καμία επεξεργασία του νερού, καθώς όλα τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR έχουν τη μοναδική ιδιότητα να είναι εξίσου δραστικά με όλα τα είδη νερού, ακόμα και με θαλασσινό νερό.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το FACTOR CARPET, το οποίο συντηρεί, αναβαθμίζει και επιμηκύνει τον προσδόκιμο χρόνο ζωής των χαλιών και των μοκετών στις ξενοδοχειακές μονάδες. Ιδιαίτερα για τα χαλιά και τις μοκέτες που είναι στρωμένα στους πολυσύχναστους χώρους υποδοχής, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, επειδή η δαπάνη για την αντικατάστασή τους είναι και συχνή λόγω της εντατικής φθοράς και μεγάλη εξαιτίας της υψηλής τιμής τους, εφόσον πρόκειται για υψηλής ποιότητας και καλαισθησίας χαλιά και μοκέτες που απαιτούνται σε έναν χώρο υποδοχής ξενοδοχείου.

Άλλα οφέλη

Μπορείτε να διαβάσετε τη σελίδα Οφέλη και Πλεονεκτήματα που αφορά γενικά όλα τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR.

Μοιράσου το στα social media