Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Τα Οφέλη και τα Πλεονεκτήματα των Προϊόντων του Συστήματος FACTOR

Σε αυτή τη σελίδα γίνεται αρχικά μία σύντομη παρουσίαση των κυριότερων οφελών που προσφέρουν τα προϊόντα FACTOR τόσο στους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού όπου εφαρμόζονται όσο και στους εφαρμοστές των υλικών αυτών.

Στη συνέχεια, γίνεται μία παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που έχουν αυτά τα προϊόντα σε σύγκριση με άλλα καθαριστικά υλικά ή με άλλες μεθόδους καθαρισμού.

Περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των προϊόντων καθαρισμού FACTOR θα βρείτε στις σελίδες των άλλων ενοτήτων που εμφανίζονται στο Αριστερό Μενού στη σελίδα FACTOR.

Είδικότερα, αναλυτική παρουσίαση σημαντικών οφελών και πλεονεκτημάτων θα βρείτε στις σελίδες της ενότητας Καθαριστικά Υλικά FACTOR – Περιγραφές Εφαρμογών, όπου παρουσιάζονται τα προβλήματα που είχαν πολλοί πελάτες μας με δύσκολους ρύπους και οι λύσεις που τους προσέφεραν τα καθαριστικά FACTOR.

Τέλος, αναλυτική παρουσίαση για κάποια από τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των προϊόντων FACTOR θα βρείτε στο Αριστερό Μενού.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

“Ενός κακού μύρια έπονται”, σύμφωνα με τη ρήση του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλέους. Αυτό ισχύει για πολλά καθαριστικά προϊόντα της αγοράς, τα οποία, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου οικονομικά, εντούτοις δελεάζουν με τη χαμηλή τιμή ανά λίτρο που προσφέρουν, αλλά τελικά γίνονται αιτία για πολλά προβλήματα. Το καθένα από αυτά τα προβλήματα συνεπάγεται κάποιο κόστος, για διάφορους λόγους.

Αντίστοιχα, ενός καλού μύρια έπονται. Τα κυριότερα οφέλη που αποκομίζουν οι χρήστες των προηγμένων καθαριστικών προϊόντων FACTOR είναι τα εξής:

Καθαριότητα & Υγιεινή

 • Διαλύουν και απομακρύνουν εύκολα κάθε ρύπο που προέρχεται από υδρογονάνθρακες (πετρέλαια, λάδια, γράσα, ορυκτέλαια, ζωικά, φυτικά λίπη και έλαια), όσο σκληρός και παλιός και αν είναι.
 • Σε επαγγελματικούς χώρους η πολύ καλή εικόνα που λαμβάνουν οι πελάτες και οι συνεργάτες της επιχείρησης χάρη στην απόλυτη καθαριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό όφελος για την επιχείρηση.
 • Επίσης, οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν ένα χώρο καθαρό και αυτό αυξάνει το αίσθημα της εκτίμησης για τον εργοδότη και μεγαλώνει τη διάθεσή τους για αποδοτική εργασία.
 • Η μετάδοση ασθενειών σε επαγγελματικούς χώρους γίνεται πολύ πιο δύσκολη, καθώς ο χώρος είναι σε υψηλό βαθμό απολυμασμένος. Με την κατάλληλη εφαρμογή και μέσα στα κανάλια, δηλαδή στους αεραγωγούς, του κλιματισμού, καταργούνται και οι εστίες ανάπτυξης μικροβίων μέσα στο δίκτυο του αέρα, με αποτέλεσμα να μην μεταδίδονται ασθένειες και ασθενούν οι εργαζόμενοι.

Συντήρηση Εξοπλισμού

 • Απομακρύνουν σκουριές και άλατα από μεταλλικές, πλαστικές και άλλες επιφάνειες. Έτσι, η διάβρωση του εξοπλισμού καταργείται και εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία του για πολύ περισσότερα χρόνια.
 • Μηχανές παραγωγής, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός κτιριακών εγκαταστάσεων, κάγκελα και άλλα εμφανή μεταλλικά μέρη κτιριακής εγκατάστασης, υδραυλικά δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης και άλλος εξοπλισμός διατηρείται σε άριστη κατάσταση και δεν παθαίνει φθορές και βλάβες, όταν παραμένει καθαρός. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μίας επιχείρησης ή μίας οικογένειας.
 • Οι ρύποι που επικάθηνται επάνω στις επιφάνειες γίνονται αιτία για διάβρωση εξαιτίας φαινομένων οξείδωσης και ηλεκτρόλυσης. Με την απομάκρυνση των ρύπων και τον σχηματισμό του προστατευτικού φιλμ που αφήνουν τα προϊόντα του συστήματος FACTOR επάνω στις επιφάνειες, οι φθορές αυτές αποτρέπονται.
 • Καταργούν την ανάγκη για αντικατάσταση εξοπλισμού ή για βάψιμο τοίχων και άλλων επιφανειών. Σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει να μη χρειαστεί τελικά να αντικατασταθεί για αισθητικούς λόγους ένα έπιπλο ή οποιοδήποτε άλλο πολύ λερωμένο αντικείμενο, επειδή με το κατάλληλο υλικό του συστήματος FACTOR μπόρεσε να καθαρίσει τέλεια. Το ίδιο ισχύει και για το βάψιμο των τοίχων, που δεν είναι απαραίτητο, όταν χρησιμοποιηθεί το FACTOR και καθαριστού τέλεια δύσκολοι λεκέδες, όπως είναι για παράδειγμα τα λιωμένα κουνούπια (φαινόμενο πολύ συχνό σε δωμάτια ξενοδοχείων!).

Απλούστευση Διαδικασιών

 • Επειδή είναι εντελώς αβλαβή για τον άνθρωπο, στην επαγγελματική χρήση καταργούν τα γάντια, τις μάσκες και τα γυαλιά, όπως ορίζει σε όλες τις περιπτώσεις η νομοθεσία περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Μειώνουν έτσι κατά πολύ την ανάγκη για πρόληψη για τα εργατικά ατυχήματα.
 • Ομοίως, μειώνουν την ανάγκη για πρόληψη σε σχέση με τις λεγόμενες “επαγγελματικές ασθένειες”, καθώς είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον κλάδο του καθαρισμού υποφέρουν από πνευμονολογικές παθήσεις εξαιτίας των αναθυμιάσεων που αναδύουν τα καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα που χρησιμοποιούν. Τα προϊόντα FACTOR, αντίθετα, δεν παράγουν αναθυμιάσεις ούτε από μόνα τους ούτε όταν έρχονται σε επαφή με τους ρύπους που διαλύουν, έχουν διακριτική, ήπια και ευχάριστη οσμή και δεν προξενούν αλλεργίες και άσθμα στους χρήστες. Γι’ αυτό και δεν απαιτούνται μέτρα πρόληψης κατά τη χρήση τους.

Οικονομικά Οφέλη

 • Λόγω της μεγάλης δραστικότητάς τους, στις περισσότερες εφαρμογές τα προϊόντα του συστήματος FACTOR δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να διαλύσουν τους ρύπους. Έτσι, ο καθαρισμός γίνεται πολύ γρήγορα και εξοικονομούνται ώρες εργασίας.
 • Λόγω της μεγάλης αραίωσης την οποία επιδέχονται, τα υλικά είναι ιδιαίτερα οικονομικά.
 • Είναι πολύ δραστικά ακόμα και με κρύο ή χλιαρό νερό, γεγονός που εξοικονομεί την ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση του νερού.
 • Με την απομάκρυνση των αλάτων και της μούργας από ένα δίκτυο θέρμανσης εξασφαλίζεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή απαιτούνται λιγότερα χρήματα για την αγορά καυσίμων.
 • Το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού μειώνεται σημαντικά, επειδή η καθαριότητα μειώνει τις φθορές και τις βλάβες.
 • Αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του κόστους παραγωγής: Ένας καθαρός και καλά συντηρημένος εξοπλισμός παραγωγής είναι σε θέση να παράγει περισσότερο ανά μονάδα χρόνου, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να μειώνεται σημαντικά. Παράλληλα, μειώνεται η πιθανότητα για ελαττωματική παραγωγή (φύρα), η οποία επίσης αποτελεί κόστος.
 • Αποφυγή απώλειας εισοδήματος: Οι ξαφνικές βλάβες, που σημαίνουν σημαντική απώλεια εισοδήματος για μια επιχείρηση, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό χάρη στην καλή συντήρηση του εξοπλισμού, η οποία μάλιστα γίνεται χωρίς να διαβρώνουν τις επιφάνειες τα καθαριστικά, άρα δεν υπάρχει κίνδυνος π.χ. για τρυπήματα σε σωληνώσεις. Έτσι, για παράδειγμα, σε μία βιομηχανία η παραγωγή δεν σταματάει για μερικές ώρες μέχρι να γίνει μία επισκευή και σε ένα ξενοδοχείο δεν μένουν ανεκμετάλλευτα κάποια δωμάτα για μερικές μέρες επειδή πρέπει να αντικατασταθούν διαβρωμένες σωληνώσεις που περνάνε κάτω από τα πλακάκια του δαπέδου.

Μελέτη των οφελών ειδικά για τις δικές σας εγκαταστάσεις

 • Η Smart Technical Solutions, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματικούς πελάτες της σε θέματα ποιότητας και διαδικασιών, αναλαμβάνει δωρεάν μελέτη σχετικά με τα οφέλη που θα αποκομίσουν αν επιλέξουν τα καθαριστικά προϊόντα του συστήματος FACTOR για τις εγκαταστάσεις τους. Για το σκοπό αυτό, επικοινωνήστε μαζί μας, για να προγραμματίσουμε μία συνάντηση στο χώρο σας, κατά την οποία θα καταγράψουμε όσες πληροφορίες μάς είναι απαραίτητες για τη σύνταξη αυτής της μελέτης, από την οποία θα προκύψουν συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα της επιλογής των προϊόντων του συστήματος FACTOR και την κατάργηση άλλων καθαριστικών και απολυμαντικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Πιο κάτω παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά από τα πλεονεκτήματα των προϊόντων του συστήματος FACTOR σε σύγκριση με τα συμβατικά καθαριστικά και απολυμαντικά υλικά της αγοράς.

Ασφάλεια

 • Δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν καμία σήμανση (ερεθιστικό, καυστικό, τοξικό, διαβρωτικό κτλ.), επειδή είναι τα πιο αβλαβή και οικολογικά προϊόντα της αγοράς. Υπερβαίνουν κατά πολύ τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ασφάλεια των καταναλωτών.
 • Έχουν ήπια οσμή, και γι’ αυτό είναι κατάλληλα για χρήση από άτομα που έχουν άσθμα ή αλλεργία σε υγρά που αναδύουν οσμή.
 • Δεν αφήνουν τοξικά κατάλοιπα σε τραχιές και πορώδεις επιφάνειες, σε ρούχα, σε πετσέτες και σεντόνια και στις ίνες των χαλιών. Τα κατάλοιπα αυτά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν, για παράδειγμα, ένα παιδί, καθώς παίζει, βάλει το στόμα του επάνω στο χαλί και εισπνεύσει εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται με ορισμένα μη οικολογικά καθαριστικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χαλιών.
 • Είναι άφλεκτα, κατάλληλα για χρήση σε χώρους με εύφλεκτα υλικά.

Οικονομία

 • Είναι υπερσυμπυκνωμένα και άρα πολύ πιο οικονομικά από όλα τα άλλα καθαριστικά υλικά της αγοράς.
 • Εξοικονομούν νερό έως και 70% χάρη στον μικρό αφρισμό τους και τον άμεσο καθαρισμό που πετυχαίνουν.
 • Διαλύονται σε όλους τους τύπους νερού (ύδρευσης, υφάλμυρο, θαλασσινό, γλυφό, βιομηχανικό κτλ.). Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή έτσι καταργείται η ανάγκη για επεξεργασία του νερού, όταν είναι πολύ σκληρό ή υφάλμυρο, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έτσι, το κόστος της επεξεργασίας νερού εξαλείφεται (αγορά, εγκατάσταση και συντήρηση εξοπλισμού επεξεργασίας, ώρες απασχόλησης προσωπικού, αναλώσιμα κ.ά.).
 • Αυτό το πλεονέκτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χρήση στη ναυτιλία και σε ιδιωτικά σκάφη, όπου μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται θαλασσινό νερό για την καθαριότητα, και έτσι να γίνεται μεγάλη οικονομία στο γλυκό νερό, το οποίο έχει κόστος και δεν είναι διαθέσιμο σε απεριόριστες ποσότητες επάνω σε ένα πλοίο, είτε παράγεται μέσα στο πλοίο με αφαλάτωση θαλασσινού νερού είτε αγοράζεται στα λιμάνια.

Αποτελεσματικότητα

 • Σχηματίζουν καθαρά και διαυγή διαλύματα καθαρισμού, όταν αραιώνονται σε νερό.
 • Απολυμαίνουν τις επιφάνειες, δεν τις καθαρίζουν απλώς.
 • Το ίδιο καθαριστικό είναι σε θέση να διαλύει άριστα και τα λίπη και τα άλατα, ενώ συνήθως ο κανόνας είναι ότι άλλο καθαριστικό απαιτείται για τα λίπη και τα γράσα και άλλο για τα άλατα και τις σκουριές.
 • Δεν αφήνουν τους γνωστούς κυκλικούς “νερολεκέδες” επάνω σε στρώματα, σαλόνια και άλλα υφάσματα ή άλλες επιφάνειες που έχουν την τάση να απορροφούν τους ρύπους και να τους απλώνουν όταν πάμε να τους καθαρίσουμε.

Ευκολία

 • Είναι ιδιαίτερα εύκολα στη χρήση τους.
 • Παρουσιάζουν μειωμένο αφρισμό, με αποτέλεσμα να ξεπλένονται εύκολα και με λίγο νερό και να καθαρίζουν ομοιόμορφα ολόκληρες τις επιφάνειες (επειδή ο αφρός εμποδίζει τα καθαριστικά υλικά να δράσουν σε όλα τα σημεία εξίσου).
 • Ο χρόνος δράσης τους είναι πολύ σύντομος. Οι ρύποι διαλύονται πολύ γρήγορα μόλις έρθουν σε επαφή με τα υλικά.
 • Το ξέβγαλμά τους απαιτεί λίγο χρόνο και μικρή προσπάθεια, επειδή χρειάζεται πολύ λίγο νερό και πολύ λίγο τρίψιμο.
 • Ευελιξία: Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις που κανονικά είναι η ειδικότητα άλλου υλικού του συστήματος FACTOR. Είναι, δηλαδή, εναλλάξιμα μεταξύ τους όλα τα προϊόντα του συστήματος. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καθαρίσετε την αποχέτευσή σας και δεν έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε το FACTOR DRAIN, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο από τα προϊόντα FACTOR, επειδή η βασική συνταγή όλων των υλικών είναι η ίδια και έχουν τις ίδιες βασικές ιδιότητες.

Προστασία εξοπλισμού

 • Δεν διαβρώνουν τις επιφάνειες πάνω στις οποίες εφαρμόζονται. Αντίθετα, μάλιστα, τις προστατεύουν (δείτε την επόμενη παράγραφο). Δεν επηρεάζουν ούτε ξεβάφουν τα λούστρα, τα ανοξείδωτα, τα αλουμίνια, τα νίκελ, τα χρώμια και τις βαμμένες επιφάνειες.
 • Προστατεύουν τις επιφάνειες από μελλοντική ρύπανση και διάβρωση: μετά τον καθαρισμό οι επιφάνειες δεν τρίζουν αλλά δίνουν μία βελούδινη αίσθηση στην επαφή με τα δάχτυλά μας, επειδή έχει σχηματιστεί προστατευτική αντιρρυπαντική επίστρωση.
 • Επίσης, με τα υλικά FACTOR είναι απολύτως εφικτή η απομάκρυνση της σκουριάς από ανοξείδωτες επιφάνειες που έχουν σκουριάσει, ώστε να αποκτούν ξανά την αρχική τους λάμψη και παράλληλα να παραμένουν προστατευμένες έναντι νέας μελλοντικής οξείδωσης. Περισσότερα
 • Κατά τον καθαρισμό δικτύων αποχέτευσης και άλλων κλειστών εγκαταστάσεων, δεν αυξάνεται η πίεση, χάρη στον μικρό αφρισμό τους, και έτσι η εγκατάσταση προστατεύεται από ζημιές. Επίσης, χάρη στον μικρό αφρισμό, ο καθαρισμός γίνεται τέλειος σε ολόκληρη την υδραυλική εγκατάσταση, χωρίς να μένουν περιοχές ακαθάριστες εξαιτίας συσσωρευμένου αφρού σε αυτές.

Οικολογία

 • Επιτρέπεται η απόρριψή τους στην ανοικτή θάλασσα και στις παράκτιες περιοχές, επειδή είναι βιοδιασπώμενα – βιοαποικοδομήσιμα σε ποσοστό σχεδόν 100%. Δεν ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα με τοξικές ουσίες, και έτσι προστατεύουν τις αγροτικές καλλιέργειες και τα δίκτυα ύδρευσης από την τοξικότητα.
 • Εξοικονομούν νερό έως και 70% χάρη στον μικρό αφρισμό τους και τον άμεσο καθαρισμό που πετυχαίνουν.
 • Έχουν δοκιμαστεί σε μικροβιολογικά εργαστήρια και έχει διαπιστωθεί η μυκητοκτόνος και μικροβιοκτόνος δράση τους. Έτσι, είναι άριστα απολυμαντικά υλικά, που είναι και οικολογικά, σε αντίθεση τη χλωρίνη και άλλα επικίνδυνα υλικά, ενώ παράλληλα καταπολεμουν τις δυσοσμίες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημά τους έναντι των κοινών απολυμαντικών υλικών είναι ότι δεν βλάπτουν τους “καλούς” μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται στους βιολογικούς καθαρισμούς και στη συντήρηση των βόθρων. Είναι, δηλαδή, απόλυτα συμβατά με τα ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν στις αποχετεύσεις.
Μοιράσου το στα social media