Το Blog (Ιστολόγιο)* της Smart Technical Solutions

Σε αυτό το χώρο δημοσιεύονται άρθρα για διάφορα τεχνικά και άλλα θέματα. Μπορείτε να επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει από το “Select Categories” δεξιά ή να προχωρήσετε άμεσα στην ανάγνωση των άρθρων που ακολουθούν, ταξινομημένα με βάση τη χρονική σειρά ανάρτησής τους.

____________________________________________

* Δείτε στη Βικιπαίδεια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα blogs, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: “O αγγλικός όρος blog προέρχεται από τη λέξη weblog, η οποία έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά ως ιστολόγιο.”

Μοιράσου το στα social media

FACTOR, Επαγγελματικά Οικολογικά Καθαριστικά – Μία Μοναδική Επιχειρηματική Ευκαιρία


Ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού, Απολύμανσης και Προστασίας Επιφανειών

Επαγγελματικά Οικολογικά Καθαριστικά 

Μία Επιχειρηματική Ευκαιρία με Μοναδικά Πλεονεκτήματα

Η διοίκηση της Smart Technical Solutions εξέτασε τον Ιούνιο του 2015 μία νέα επιχειρηματική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, την αξιολόγησε και κατέληξε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για την καλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία που είχε συναντήσει ποτέ.

Ο λόγος είναι για τα οικολογικά επαγγελματικά καθαριστικά FACTOR, τα οποία πληρούν το σύνολο σχεδόν των προϋποθέσεων που έχει ορίσει η διοίκηση της εταιρείας ως αναγκαίες για να δεχτεί να αναλάβει την προώθηση μίας νέας τεχνολογίας. Διαβάστε Περισσότερα

Μοιράσου το στα social media

Τα Τρία Έψιλον για Ποιοτικές Σχέσεις: Επιβράβευση, Ευγνωμοσύνη, Εμπιστοσύνη

Τα Τρία Έψιλον των Ολοκληρωμένων Σχέσεων
Επιβράβευση, Ευγνωμοσύνη, Εμπιστοσύνη

Μπορούμε να είμαστε συνειδητοί στις σχέσεις μας με τους άλλους, όπως επίσης και στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ικανοί να επιλέγουμε συνειδητά το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε με τους άλλους και με τον εαυτό μας και να το καλλιεργούμε συστηματικά. Επίσης, σημαίνει ότι μπορούμε να αποφασίσουμε ότι δεν θα δίνουμε σημασία στην όποια εσωτερική παρόρμηση, η οποία οφείλεται σε παλιά βιώματα και πεποιθήσεις μας και τείνει να μας απομακρύνει από την ιδεατή κατάσταση, που είναι οι αρμονικές σχέσεις και το αίσθημα ικανοποίησης στους γύρω μας και στον εαυτό μας.

Οι απόψεις που θα παρουσιαστούν πιο κάτω αφορούν όλων των ειδών τις σχέσεις:

 • με τον εαυτό μας
 • με τον ερωτικό σύντροφό μας
 • με τα παιδιά μας
 • με τους γονείς μας
 • με τα αδέλφια μας
 • με τους κοντινούς συγγενείς μας
 • με τους φίλους μας
 • με τους συναδέλφους μας
 • με τους υφισταμένους μας
 • με τον προϊστάμενό μας
 • με τους πελάτες μας
 • με τους προμηθευτές μας
 • με τους συνεργάτες μας
 • με οποιονδήποτε άλλο επικοινωνούμε και συνδιαλεγόμαστε

1. Επιβράβευση

Ξεχνάμε να επιβραβεύουμε τους άλλους. Ξεχνάμε να επιβραβεύουμε και τον εαυτό μας. Είναι ωραίο πράγμα να λέμε στους άλλους και στον εαυτό μας: “μπράβο”, “συγχαρητήρια”, “είσαι πολύ ικανός, έξυπνος, εφευρετικός”, “έχεις μεγάλη καρδιά”, “με συγκινεί η αφοσίωσή σου και το ενδιαφέρον σου για τους άλλους”, “είσαι δυναμικός, ευέλικτος και αποφασιστικός” και άλλες τέτοιες κουβέντες αναγνώρισης και επιβράβευσης. Δεν είναι περιττό, όπως πολλοί νομίζουν. Από συναισθηματική άποψη είναι πολύ σημαντικό. Ναι, θα επισημάνουμε στον άλλο – και στον εαυτό μας – τα λάθη και τις παραλείψεις του, όμως είναι πολύ σημαντικό πρώτα να τον έχουμε επιβραβεύσει. Το έχει ανάγκη, για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο το έργο του, όποιο κι αν είναι αυτό. Έχει δώσει την ψυχή του σε αυτό που έκανε. Το θέλει να ακούσει ένα μπράβο. Το θέλει να λαμβάνει την αναγνώριση για την καλή του πρόθεση, για την ικανότητά του, για την αφοσίωσή του, την επιμονή του, την αγωνιστικότητά του και για όλα τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Όπως ακριβώς ένα μικρό παιδί. Όλοι μας είμαστε και μικρά παιδιά, κι ας είμαστε ενήλικες. Ας σεβαστούμε αυτές τις παιδικές ανάγκες του εαυτού μας και των άλλων και ας τις υπηρετήσουμε.

2. Ευγνωμοσύνη

Επίσης, συχνά ξεχνάμε να λέμε “ευχαριστώ”. Και δεν είναι μόνο το “ευχαριστώ” που θα πούμε, είναι και η ευγνωμοσύνη που μπορούμε να νιώθουμε για τον άλλο, καθώς επίσης και για τον εαυτό μας. Τα γεμάτα ευγνωμοσύνη μάτια μας τον συγκινούν τον άλλο πολύ περισσότερο από τη λέξη “ευχαριστώ” και του δίνουν έμπνευση και κίνητρο να κάνει όλο και περισσότερα για το κοινό καλό μας. Η ευγνωμοσύνη είναι κάτι που καλλιεργείται, αρκεί να σκεφτούμε τι μας προσφέρει ο άλλος – ή και ο ίδιος ο εαυτός μας πολλές φορές – με τη δράση του ή και με την απλή παρουσία του. Μερικά παραδείγματα του τι μας προσφέρει κάποιος – ή ο εαυτός μας – είναι τα εξής:
– αίσθημα ασφάλειας και συντροφικότητας, συνοδοιπορίας προς έναν κοινό στόχο
– υλικές εξυπηρετήσεις, απολαύσεις των αισθήσεων και οικονομικές απολαβές,
– εξοικονόμηση χρόνου, ώστε να μπορούμε να ασχολούμαστε με εκείνα που πραγματικά θέλουμε στη ζωή μας
– γνώση, μεγαλύτερη συνειδητότητα, άνοιγμα του μυαλού μας, εσωτερική διεύρυνση προς νέους τρόπους σκέψης
– συναισθηματική στήριξη σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας, διαβεβαίωση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε
– αναγνώριση, επιβράβευση, ικανοποίηση ότι καλά τα πάμε, καλά τα καταφέρνουμε, κουράγιο, ενθάρρυνση

3. Εμπιστοσύνη

Τέλος, συχνά αφηνόμαστε σε σκέψεις γεμάτες αμφιβολία και αμφισβήτηση και ξεχνάμε να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της εμπιστοσύνης στους άλλους, καθώς επίσης και στον εαυτό μας. “Πιστεύω σε σένα”, “είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις”, “σε εμπιστεύομαι απόλυτα, είσαι αγνός άνθρωπος με υψηλά ιδανικά”, “είμαι βέβαιος ότι θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να καλύψεις αυτήν την ανάγκη”, “εμπιστεύομαι απόλυτα την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά σου” και άλλες τέτοιες κουβέντες δημιουργούν μία άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με τους άλλους – και με τον εαυτό μας, επίσης, όταν τις απευθύνουμε προς τον εαυτό μας. Η πίστη κινεί βουνά. Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον που να πιστεύει σε εμάς ακράδαντα, και τότε είμαστε ικανοί να μεγαλουργήσουμε. Και όλοι χρειαζόμαστε την πίστη στον εαυτό μας, στην καλή του πρόθεση, στις ικανότητές του, στην αποφασιστικότητά του, για να μην το βάζουμε κάτω μπροστά στις δυσκολίες.

Πώς μπορούμε να καλλιεργούμε αυτά τα τρία μέσα μας

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει επί χρόνια να αγόμαστε και να φερόμαστε από τις αρνητικές σκέψεις που μας κατακλύζουν για τους άλλους και για τον εαυτό μας, χρειάζεται συστηματική και γραπτή εργασία, για να καλλιεργήσουμε μέσα μας την προδιάθεση να επιβραβεύουμε, να ευγνωμονούμε και να εμπιστευόμαστε τους άλλους, και όχι μόνο αυτό: και να τους το λέμε κιόλας. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με τον εαυτό μας: χρειάζεται να καταγράψουμε και για τα τρία “έψιλον” συγκεκριμένα πράγματα για το καθένα, και στη συνέχεια να του τα διαβάσουμε φωναχτά. Συγκεκριμένα, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους, μπορούμε να καταγράψουμε αναλυτικά τα εξής:
– ποιες ιδιότητες ή πράξεις του θέλουμε να επιβραβεύσουμε
– για ποια ευεργετήματα που μας προσφέρει η δράση του ή η απλή παρουσία του μπορούμε να τον ευγνωμονούμε
– για ποιους λόγους μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και να του αναθέτουμε δύσκολα εγχειρήματα με τη βεβαιότητα ότι θα τα φέρει σε πέρας

Αφού τα καταγράψουμε όλα αυτά αναλυτικά, του τα διαβάζουμε φωναχτά, να τα ακούσει. Είναι βέβαιο ότι θα συγκινηθεί και θα θελήσει να μας αγκαλιάσει, είτε είναι κάποιος άλλος ο ακροατής μας είτε είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Μετά από μία τέτοια ποιοτική επικοινωνία, δεν μπορεί παρά να υπάρχει μόνο αρμονία και δημιουργική χαρά σε αυτή τη σχέση. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κτίζουμε τις σχέσεις μας συνειδητά και να τους δίνουμε την ποιότητα που εμείς θέλουμε, αφήνοντας έτσι οριστικά πίσω μας τις σχέσεις μεμψιμοιρίας, γκρίνιας, θυμού, απόκρουσης και αντιπάθειας που όλοι έχουμε λίγο-πολύ νιώσει στη ζωή μας και για τους άλλους και για τον ίδιο τον εαυτό μας.

Κάνοντας το ίδιο με όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κάποιου είδους πιο στενή σχέση και επικοινωνία, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μία ζωή ευτυχισμένη μέσα σε ένα περιβάλλον θετικό, με ανθρώπους που μας σέβονται, μας εκτιμούν, μας εμπιστεύονται και μας ευγνωμονούν. Αυτό συμβαίνει, επειδή ό,τι δίνουμε αυτό και λαμβάνουμε πίσω. Αυτό είναι το “ευ ζην” που δίδαξε ο Σωκράτης, δεδομένου ότι αυτό το ίδιο όμορφο είδος ποιοτικής και ολοκληρωμένης σχέσης θα το απολαμβάνουμε και στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Αυτή είναι η πραγματική ποιότητα ζωής και όχι η επίμονη και αγωνιώδης συσσώρευση υλικών αγαθών, ισχύος και εξασφαλίσεων για το μέλλον, που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ανταγωνισμό, τη χωριστικότητα και τη συναισθηματική ένδεια.

Μοιράσου το στα social media

Οικιακό Σύστημα Επεξεργασίας Νερού ESPRING της Amway, η Απόλυτη Λύση για το Πόσιμο Νερό σε Τιμή Ευκαιρίας

Μεταχειρισμένο Οικιακό Σύστημα Επεξεργασίας Νερού
ESPRING της Amway

η Απόλυτη Λύση για το Πόσιμο Νερό σε Τιμή Ευκαιρίας!

Αγγελία ειδών προς πώληση. Διαβάστε Περισσότερα

Μοιράσου το στα social media

Προσφορά Φεβρουαρίου 2016: Έκπτωση 20% σε όλα τα Αναλώσιμα Προϊόντα μας!

Προσφορά Φεβρουαρίου 2016

20%

Έκπτωση σε όλα τα Αναλώσιμα Προϊόντα μας!

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου μπορούν όλοι οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν αυτήν την έκτακτη προσφορά και να κάνουν με μειωμένο κόστος τις προμήθειές τους για ολόκληρο το χρόνο στα αναλώσιμά τους. Περισσότερες πληροφορίες

Μοιράσου το στα social media

Ζητούνται πωλητές για τηλεφωνικές πωλήσεις καθαριστικών προϊόντων

Ζητούνται πωλητές για τηλεφωνικές πωλήσεις καθαριστικών προϊόντων

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ οικολογικών καθαριστικών σε ιδιώτες, επαγγελματίες, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, μηχανουργεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, τεχνικές εταιρείες, ναυπηγεία, πρατήρια καυσίμων, ζητούνται έμπειρα άτομα, υψηλά ποσοστά.

Αυτή η αγγελία δημοσιεύεται σε τακτά διαστήματα στη Χρυσή Ευκαιρία και στο internet. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τηλεφωνικές πωλήσεις, πατήστε εδώ και μετά επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media

Νέα Ομάδα Μελέτης Εαυτού στον Όμιλο Εξυπηρετητών

Νέα Ομάδα Μελέτης Εαυτού στον Όμιλο Εξυπηρετητών 

Φίλες και φίλοι,

Σας ενημερώνω ότι προσεχώς θα ξεκινήσει μία νέα Ομάδα Μελέτης Εαυτού στον Όμιλο Εξυπηρετητών (www.omilos-eksipiretiton.gr).

Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, ώρες 18:00 – 20:00, στον Όμιλο στα Άνω Πατήσια. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτήν ή σε κάποια επόμενη ομάδα, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Όμιλο. Διαβάστε Περισσότερα

Μοιράσου το στα social media

Άντρας με Σωματική Αναπηρία, Αυτοεξυπηρετούμενος, Ευκατάστατος, Αναζητεί Σύντροφο.

Άντρας με Σωματική Αναπηρία, Αυτοεξυπηρετούμενος, Ευκατάστατος, Αναζητεί Σύντροφο.

Ένας γνωστός μου, γύρω στα 40, με εκ γενετής αναπηρία στο ένα χέρι, αναζητεί σύντροφο για την υπόλοιπη ζωή του.

Λόγω της αναπηρίας του, έχει σκεφτεί ότι η σύντροφός του μπορεί να έχει και αυτή κάποια σωματική αναπηρία, αλλά θα μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όπως και αυτός.

Όποιος γνωρίζει μία γυναίκα που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η κατάλληλη σύντροφος για αυτόν, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 210-2282212.

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος

Μοιράσου το στα social media

Πλύσιμο δοντιών μετά από κολλώδεις ή γλυκές τροφές

Πλύσιμο δοντιών μετά από κολλώδεις ή γλυκές τροφές

Το πλύσιμο των δοντιών δεν αρκεί.

Χρειάζονται απαραίτητα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια TEPE (κάποιες άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει έχουν προβλήματα). Συνήθως τα μπλε και τα κίτρινα χωράνε καλά ανάμεσα στα δόντια.

Επίσης, το οδοντικό νήμα ORAL-B κερωμένο (όχι ακέρωτο, έχει πρόβλημα).

Τέλος, ένα αντισηπτικό διάλυμα στόματος.

Η προσωπική μου εμπειρία: μόλις τα ξεκίνησα όλα αυτά (γύρω στα 5-7 λεπτά διαρκούν όλα μαζί), σταμάτησαν τα σφραγίσματα εντελώς. Πριν εφαρμόσω αυτές τις οδηγίες, είχα γύρω στα 4-5 σφραγίσματα κάθε χρόνο.

Επίσης, λίγο κίτρινο τυρί (τριμμένο ή κομμάτι κομμένο) στο τέλος του γεύματος ή, ακόμα καλύτερα, μετά το πλύσιμο των δοντιών εξισορροπεί το pH και προσθέτει ασβέστιο που προστατεύει τα δόντια. Όταν το έκανα και αυτό για μερικούς μήνες, ο οδοντίατρος δεν είδε την παραμικρή ανάπτυξη τερηδόνας την επόμενη φορά που πήγα για καθαρισμό.

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος

Μοιράσου το στα social media

Μήπως τα Καθαριστικά που Χρησιμοποιείτε δεν σας Ικανοποιούν Απόλυτα Πάντα και Παντού;

Μήπως τα Καθαριστικά που Χρησιμοποιείτε
δεν σας Ικανοποιούν Απόλυτα Πάντα και Παντού;

Μήπως …

… τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε δεν σας ικανοποιούν απόλυτα πάντα και παντού;
… ακόμα και όταν ο καθαρισμός γίνεται φαινομενικά τέλειος, μένουν δυσάρεστες οσμές;
… υποφέρουν τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σας κάθε φορά που καθαρίζετε; Διαβάστε Περισσότερα

Μοιράσου το στα social media

Πρόσκληση για ειλικρινή και εγκάρδια γνωριμία με τον εαυτό και με τους άλλους.

Πρόσκληση    
για ειλικρινή και εγκάρδια γνωριμία
με τον εαυτό και με τους άλλους.

Αδελφέ μου ή αδελφή μου,

Η πρόθεσή μου δεν είναι να σου πουλήσω κάτι ή να σε πείσω να ασπαστείς κάποια ιδεολογία ή θρησκεία. Η προσφώνηση «αδελφέ μου ή αδελφή μου» ας μη σε κάνει να νομίσεις ότι αποσκοπώ στο να σε κάνω μέλος κάποιας «αδελφότητας». Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά έτσι το νιώθω βαθιά μέσα μου, και γι’ αυτό έτσι το λέω και το γράφω. Η μόνη «αδελφότητα» που πραγματικά υπάρχει για μένα είναι η ανθρωπότητα, κι ας το ξεχνάμε αυτό συχνά στην καθημερινότητά μας. Διαβάστε Περισσότερα

Μοιράσου το στα social media