Smart Technical Solutions

Η εταιρεία Smart Technical Solutions
διαρκώς ερευνά, βρίσκει, δοκιμάζει, επιλέγει και προτείνει
στους πελάτες της
 καινοτόμες και αξιόπιστες οικολογικές τεχνικές λύσεις,
τόσο για ιδιωτικές όσο και για επαγγελματικές εφαρμογές.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η Smart Technical Solutions προωθεί από το 1989 μέχρι σήμερα (αρχικά ως ατομική επιχείρηση και από το 2002 και μετά ως Ο.Ε.) καινοτόμες οικολογικές τεχνολογίες και γενικότερα εξοπλισμό, αναλώσιμα και υπηρεσίες που παρέχουν συγκριτικά με άλλες υπάρχουσες μεθόδους ή προϊόντα σημαντικά τεχνικά και οικονομικά πλεονεκτήματα και οφέλη σε πολλούς κλάδους, όπως είναι, για παράδειγμα, η βιομηχανία, τα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία, η ναυτιλία, η γεωργία, εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις, κτίρια, κατοικίες, δήμοι, ΔΕΥΑ και άλλοι δημόσιοι φορείς. Όλες οι προτεινόμενες λύσεις είναι δοκιμασμένες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ιστορική Αναδρομή

Η εταιρεία αποτελεί συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης ΤΕΜΑΚΟ-ΕΛΛΑΣ Θ. Λυκιαρδόπουλος & Σία Ο.Ε., που ιδρύθηκε το 1920 από τον Θεμιστοκλή Κ. Λυκιαρδόπουλο με αντικείμενο την αντιπροσώπευση, εμπορία και κατασκευή μηχανών κλωστοϋφαντουργίας και σαϊτών για αργαλειούς. Η εταιρεία υπήρξε προμηθευτής όλων των μεγάλων κλωστοϋφαντουργικών μονάδων, τόσο κατά την περίοδο του μεσοπολέμου όσο και μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα (Πειραϊκή-ΠατραΪκή, Κλωστήρια Αιγαίου κ.ά.).

Στη συνέχεια, ο γιος του Κωνσταντίνος Θ. Λυκιαρδόπουλος ασχολήθηκε με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εξοπλίζοντας μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες με ασυρμάτους VHF, CB, τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματα τηλέφωνα και άλλα παρεμφερή είδη, ενώ παράλληλα προμήθευε όργανα μέτρησης υγρασίας βάμβακος σε όλα τα εκκοκκιστήρια της χώρας, καθώς και στον Οργανισμό Βάμβακος, καθώς επίσης αυτοματισμούς για στεγνωτικούς θαλάμους σε βαφεία-φινιριστήρια υφασμάτων. Κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του (1980 έως 1990) συνεργάστηκε στενά με το γιο του, ο οποίος ανέλαβε σταδιακά όλη τη λειτουργεία της μικρής τότε ατομικής επιχείρησης του πατέρα του, με σκοπό να την αναπτύξει.

Themos2Από το 1989 την επιχείρηση ανέλαβε και επίσημα ο γιος του Θεμιστοκλής Κ. Λυκιαρδόπουλος, που διεύρυνε το αντικείμενο της εταιρείας εντάσσοντας σε αυτήν μία μεγάλη ποικιλία από καινοτόμες οικολογικές τεχνολογίες. Ασχολήθηκε αρχικά με τις ελληνικές τεχνολογίες επεξεργασίας νερού και προστασίας υδραυλικών εγκαταστάσεων από την οξείδωση και τις επικαθίσεις αλάτων, SPRINGER, PROMAG και Ανόδια Μαγνησίου, τις οποίες εισήγαγε επιτυχώς σε αρκετές βιομηχανίες και σε πολλά ξενοδοχεία, κυρίως στην Κρήτη.

Το 2000 εντελώς τυχαία γνώρισε σε μία έκθεση στη Γερμανία τους δακτυλίους επεξεργασίας νερού MERUS, ένα προηγμένο τεχνολογικά προϊόν με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, αλλά με εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας. Μέσα σε δύο χρόνια δημιούργησε μία αξιόλογη ομάδα πωλητών, μαζί με την οποία πέτυχε να εισαγάγει αυτό το δύσκολο από εμπορική άποψη προϊόν σε ένα πολύ ισχυρό πελατολόγιο.

Το 2002 η ατομική επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο “Merus Hellas” έδωσε τη θέση της στην ομόρρυθμη εταιρεία “Smart Technical Solutions”, καθώς άρχισαν να προστίθενται σταδιακά στις δραστηριότητές της αρκετά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρείας καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως είναι, για παράδειγμα οι εξής:

 • Κατασκευές – Δάπεδα – Ανακαινίσεις
 • Μονωτικά Υλικά Εμποτισμού
 • Στεγανοποιήσεις – Θερμομονώσεις
 • Καθαρισμός & Προστασία Επιφανειών
 • Συντηρήσεις Η/Μ – Χημικοί Καθαρισμοί
 • Προστασία Υδραυλικών Εγκαταστάσεων από τη Διάβρωση και τα Άλατα
 • Εξοικονόμηση Ενέργειας & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 • Βελτίωση Απόδοσης Φωτοβολταϊκών
 • Επεξεργασία Νερού και Αποβλήτων
 • Διάσπαση Λιπών – Έλεγχος Δυσοσμίας
 • Οικολογικές Πισίνες, Spa, Λίμνες, Σιντριβάνια, Δεξαμενές
 • Προηγμένες Αγροτικές Τεχνολογίες

Η σημερινή δομή της εταιρείας

Η εταιρεία αποτελείται σήμερα από 3 ευρύτερους τομείς, στους οποίους υπάγονται όλοι οι πιο πάνω επιμέρους τομείς:

 1. Δομικά υλικά και έργα, με κύριο αντικείμενο τα μονωτικά υλικά WINWET.
 2. Καθαριστικά υλικά και καθαρισμοί, με κύριο αντικείμενο τα καθαριστικά υλικά FACTOR.
 3. Επεξεργασία νερού και αποβλήτων, με παράλληλη προστασία και καθαρισμό των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τον καθέναν από αυτούς τους τομείς τον έχει αναλάβει αποκλειστικά ένας υπεύθυνος, με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενό του. Μαζί με τους βοηθούς του, ο κάθε υπεύθυνος τομέα εξυπηρετεί καθημερινά τις εισερχόμενες ζητήσεις πελατών που αφορούν τα αντικείμενα του δικού του τομέα, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέο πελατολόγιο με τη συστηματική προσέγγιση επιλεγμένων εταιρειών και άλλων οργανισμών.

Και στους τρεις πιο πάνω τομείς, η δραστηριότητα της εταιρείας είναι διπλή:

 1. Εμπορία εξοπλισμού και αναλωσίμων
  (πάντα μετά από προσεκτική διερεύνηση των αναγκών του πελάτη).
 2. Παροχή υπηρεσιών
  (μελέτες, κατασκευές, συντηρήσεις, επίβλεψη, λειτουργία εγκαταστάσεων, συμβουλές κ.ά.).

Παράπλευρες δραστηριότητες

Το 2013 προστέθηκε άλλη μία δραστηριότητα στην εταιρεία, αυτή τη φορά χωρίς καμία σχέση με τεχνικά θέματα, οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, με σκοπό την έκδοση των βιβλίων που είχε γράψει ο Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος, καθώς επίσης και την έκδοση βιβλίων άλλων συγγραφέων και την ανάπτυξη άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων (σεμινάρια, ανοικτές συζητήσεις, θεατρικά έργα κ.ά.). Ήδη λειτουργούσε λίγα χρόνια νωρίτερα ένα τμήμα μεταφράσεων και επιμέλειας κειμένων με μικρή σχετικά δραστηριότητα, με την ονομασία HELLENIC LINGUAL SERVICES, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία

Δείτε το Αριστερό Μενού για να πάρετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το όραμα, το προφίλ, τις δραστηριότητες, τη δομή, το πελατολόγιο, τις συνεργασίες και τις προοπτικές ανάπτυξης της Smart Technical Solutions στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μοιράσου το στα social media