Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος

Η Πολιτεία της Λευτεριάς

Ένα ταξίδι Αλήθειας στα άδυτα του νου
με προορισμό την εσωτερική Ελευθερία.

ένα βιβλίο, ένα μήνυμα, ένας τρόπος ζωής

“Το βιβλίο μου «Η Πολιτεία της Λευτεριάς»
δεν είναι παρά η ομολογία της σκλαβιάς μου.
Από αυτήν την ομολογία ξεκίνησε
και εκεί θα βασίζεται για πάντα
η όποια σημερινή ελευθερία μου.”

 Ο συγγραφέας

………..  ….

Η Πολιτεία της Λευτεριάς είναι ένα εσωτερικό οδοιπορικό. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την πολυτάραχη και περιπετειώδη πορεία ενός περιορισμένου νου, σκλαβωμένου μέσα στις ίδιες τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις του, προς την εσωτερική ελευθερία.

Βήμα-βήμα, λεπτό προς λεπτό, μέρα με τη μέρα, αυτός ο ασθενής νους που υποφέρει ενεργοποιεί σταδιακά τη δημιουργική φαντασία του και ανακαλύπτει υγιείς, επιτέλους, διεξόδους, που τον οδηγούν, όχι χωρίς κόπο, όχι χωρίς υποτροπές, όχι χωρίς πτώσεις και ξανασηκώματα, στο στόχο, στην Ελευθερία, που περνάει υποχρεωτικά μέσα από την Αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή και προσβλητική πολλές φορές για το εγώ του νου.

Όλη αυτή η εσωτερική πορεία περιγράφεται σε τέσσερις μεγάλες ενότητες (πορεία προς την απόφαση, συμφιλίωση, απελευθέρωση και συντροφικότητα) ιδιαίτερα αναλυτικά από το συγγραφέα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, που ίσως να βλέπει μέσα σε αυτόν τον πνευματικό αγώνα τον ίδιο του τον εαυτό, την κρυφή και ανομολόγητη πονεμένη ιστορία της δικής του ζωής.

Η Πολιτεία της Λευτεριάς είναι ένα βιβλίο αυτοβοήθειας, έχει όμως μυθιστορηματική αφήγηση ολοζώντανη, πλούσια σε γλαφυρές εικόνες, γραμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στο πρώτο ενικό πρόσωπο και στον ενεστώτα. Είναι, θα λέγαμε, ένα «εσωτερικό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα».

Ο συγγραφέας, θέτοντας συχνά μέσα στο έργο την κοινωνική υπόληψή του σε κίνδυνο και παραμερίζοντας το φόβο του για το χλευασμό που μπορεί να προκαλέσει σε μερίδα του αναγνωστικού κοινού, τολμά να εκθέσει με αφηγηματικό τρόπο στον αναγνώστη τις μύχιες πλευρές του νου του και να τις μοιραστεί μαζί του, έχοντας ως μοναδικό απώτερο στόχο του τη λύτρωση και των δύο.

___________________________________________

Δείτε στο Αριστερό Μενού ολόκληρο το κείμενο του βιβλίου, χωρισμένο σε ενότητες και κεφάλαια.

Ένα Αξιόλογο Βιβλίο είναι το Καλύτερο Δώρο: Διαβάστε αυτή τη σελίδα και σκεφτείτε πόσα αντίτυπα θα χρειαστείτε, είτε για τους φίλους σας είτε για τους επαγγελματικούς συνεργάτες και τους πελάτες σας.

Για παραγγελίες δείτε τη σελίδα Τιμοκατάλογος Βιβλίων και Πού θα τα Βρείτε.

Μοιράσου το στα social media